back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αφιέρωμα για το «ΜΗΤΕΡΑ»

Διαβάστε επίσης

Ένα αφιέρωμα με αφορμή τη γιορτή για τις ανάδοχες οικογένειες του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», που οργανώνει και φέτος ο Αθήνα 9.84, παρουσιάστηκε 11.00-12.00.

Στο στούντιο με τη Νόνη Καραγιάννη βρέθηκε η Υπεύθυνη της Υπηρεσίας για την Αναδοχή Παιδιών Βίκυ Μπαρούχου και η Νίνα Κομνηνού, η οποία συνομίλησε με μητέρες.

Ενόψει της γιορτής, που θα γίνει την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στο Γυάλινο Θέατρο, οι ανάδοχες οικογένειες και τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ως την άκρη του ονείρου».

Υιοθεσία

Στη χώρα μας υιοθετούνται λιγότερο από 500 παιδιά κάθε χρόνο. Από αυτά μόνο το 1/5 αφορά στα παιδιά που προστατεύονται σε Ιδρύματα.

Οι υιοθεσίες παιδιών που ετησίως διεκπεραιώνει το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» δεν υπερβαίνουν τις 35, αρκετές από τις οποίες αφορούν παιδιά με προβλήματα υγείας και ψυχοκινητικής εξέλιξης. Αντιθέτως οι αιτήσεις που ετησίως υποβάλλονται στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» ανέρχονται στις 150-200, με αποτέλεσμα τη μακρά αναμονή των ενδιαφερομένων για να έλθει η σειρά τους να υιοθετήσουν.
Για την έννοια της Αναδοχής, ποιοι μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς, ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία παιδιά τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες, πόσο διάστημα μένει το παιδί στην οικογένεια και ποιες είναι οι παροχές στις ανάδοχες οικογένειες μίλησε η η Υπεύθυνη της Υπηρεσίας για την Αναδοχή Παιδιών του Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», Βίκυ Μπαρούχου, η οποία βρέθηκε στο στούντιο του Αθήνα 9.84.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» για επιπλέον πληροφορίες: 2132015700.

Μαρτυρίες

«Είχαμε ένα πρόβλημα γονιμότητας και μας συνέστησαν εξωσωματική γονιμοποίηση. Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε, αντί να κάνουμε εξωσωματική γονιμοποίηση να γίνουμε ανάδοχοι γονείς. Η διαδικασία κράτησε 6 μήνες. Η υιοθεσία μπορεί να γίνει μετά, απλά δεν έγινε αμέσως η υιοθεσία. Περάσαμε τα πιο ωραία Χριστούγεννα της ζωής μας. Τα παιδιά είναι δεξαμενές αγάπης Όταν ρίχνεις μέσα αγάπη, παίρνεις αγάπη και μετά το παιδί αυτή την αγάπη θα τη βγάλει προς τα έξω, στην κοινωνία. Αξίζει τον κόπο, όποιος σκέπτεται να κάνει κάτι τέτοιο και έχει ενδοιασμούς. Η διαδικασία αξίζει τον κόπο, δεν θα το μετανιώσει», είπε στην Νίνα Κομνηνού η κ. Χριστίνα, ανάδοχη μητέρα ενός παιδιού 7 ετών, εδώ και 4 μήνες.

«Πέρασαν 4 χρόνια από τη στιγμή που κάναμε την αίτηση μέχρι να έρθει το παιδί μας στο σπίτι. Όταν ρωτάει , της λέμε ότι δεν είσαι της κοιλιάς, είσαι της καρδιάς μας. Έχουμε ξεχάσει πλέον ότι την έχουμε υιοθετήσει, έχει ενσωματωθεί πλήρως στην οικογένειά μας. Συστήνω σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί και δεν μπορούν, να υιοθετήσουν ένα παιδί», τόνισε στην κ. Ζήνα, που έχει υιοθετήσει ένα παιδί.

«Κυνηγήστε το όνειρό σας γιατί αξίζει. Είναι μία ανηφόρα αλλά μετά έρχεται η χαρά στο σπίτι. Αξίζουν αυτά τα παιδιά», ανέφερε, η κ. Ελένη, η οποία υιοθέτησε ένα κοριτσάκι άλλης φυλής και 5 μήνες μετά έμεινε έγκυος, ενώ το είχε ξεγράψει. Η ίδια μας λέει ότι «ένιωσε τύψεις και ενοχές επειδή έμεινε έγκυος».

Στον Αθήνα 9.84 μίλησε η κ. Ευαγγελία, ανάδοχη μητέρα ενός παιδιού 5 ετών από το καλοκαίρι του 2013, η οποία περιγράφει τα συναισθήματά της και όπως είπε στη Νίνα Κομνηνού έχει συστήσει και σε άλλες οικογένειες να προχωρήσουν στην αναδοχή παιδιών, γιατί, όπως είπε, «όλα τα παιδιά χρειάζονται στοργή και αγάπη».

Έρευνα: Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα