back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτοκίνητο και κρίση

Διαβάστε επίσης

Για πολλούς είναι σύμβολο κοινωνικής και οικονομικής θέσης. Κυκλοφορεί σε πολλά σχέδια για όλα τα γούστα, αλλά κυρίως κυκλοφορεί στους δρόμους κάθε πόλης. Ο λόγος για το αυτοκίνητο.

Την έρευνα, που παρουσιάστηκε σήμερα στην εκπομπή Metropolis με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο, επιμελήθηκε η Κωνσταντίνα Βρεττού.

Ως θύμα των καιρών ο κλάδος του αυτοκινήτου ακολουθεί μια συνεχή πτωτική τάση καθώς τον τελευταίο χρόνο, τουλάχιστον 30% των εμπόρων αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Την ίδια ώρα, οι προβλέψεις των επαγγελματιών που βρίσκονται στον χώρο για τουλάχιστον δύο δεκαετίες δεν είναι καθόλου ευοίωνες.

Στην Κωνσταντίνα Βρεττού μίλησε ο Κωνσταντίνος Βλασσιάδης, εμπορικός διευθυντής της Φιλιππαίος ΑΕ (επίσημος έμπορος της Volkswagen). Όπως είπε, οι λιγοστοί πελάτες που έρχονται, απλώς θέλουν «να δουν τις βιτρίνες», παρά να προχωρήσουν στην αγορά ενός αυτοκινήτου.

Ο Ευάγγελος Γιαννίτσας, είναι επίσημος έμπορος της Τοyota τα τελευταία 35 χρόνια. Όπως είπε στον Αθήνα 9.84, ο τομέας του καινούριου αυτοκινήτου αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες ενώ πλέον στην χώρα μας δεν εισάγονται αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού καθώς δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Αντιθέτως, η Ελλάδα εξάγει συνεχώς αυτοκίνητα από 2000 κυβικά και πάνω.

Όσο για την ανταλλαγή αυτοκινήτων, ο κόσμος δυσκολεύεται να δεχτεί ότι το όχημά του έχει χάσει παραπάνω από την μισή αξία του.

Οι εξαγωγές των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού από την Ελλάδα προς τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, σήμερα έχει φτάσει το 400% – 500%.

Αυτά είναι τα στοιχεία του Γιώργου Ποντίκη, ο οποίος είναι έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και αποκλειστικός συνεργάτης στην Ελλάδα του μεγαλύτερου γερμανικού σάιτ πώλησης αυτοκινήτων, το www.autobild.gr.

Τα περισσότερα από αυτά είναι σχεδόν καινούρια όπως μας είπε και πωλούνται ακόμη και κάτω από το ένα τρίτο της τιμής τους.

Έρευνα: Λεωνίδας Αντωνόπουλος – Επιμέλεια : Κωνσταντίνα Βρεττού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα