back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλατεία Δικαιοσύνης – Ένας χώρος «φάντασμα» στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Η πλατεία Δικαιοσύνης επί της οδού Πανεπιστημίου απέναντι από το Rex μπορεί να βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, αλλά μοιάζει τις πρωινές ώρες με έναν υπαίθριο χώρο «φάντασμα».

Αντιθέτως, το βράδυ η συγκεκριμένη πλατεία μετατρέπεται σε καταφύγιο ατόμων που χρήζουν άμεσης φροντίδας, χρηστών ναρκωτικών ουσιών και αστέγων που περνούν τη νύχτα κάτω από τα υπόστεγα των κτιρίων στις κάθετες οδούς Σανταρόζα και Αρσάκη.

Καταστηματάρχες, κάτοικοι και περαστικοί μιλούν για μια πλατεία που λόγω αυτής της κατάστασης έχει βγάλει κακή φήμη και για αυτό τον λόγο αποφεύγει ο κόσμος να κάνει στάση σε αυτό το μέρος.

Παράλληλα, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι η πλατεία στερείται από ξύλινα παγκάκια καθώς διαθέτει μόνο μαρμάρινα.

Ο περιφραγμένος χώρος του του άλλοτε (Βασιλικού-Εθνικού) Τυπογραφείου παρατημένος, ένας μίνι σκουπιδότοπος. Τα κόκκινα πλακάκια που είχαν τοποθετηθεί στην πλευρά της πλατείας που βλέπει από την Πανεπιστημίου το έτος τέλεσης των ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας είναι ξηλωμένα και αντίστοιχα τα μάρμαρα λίγο πιο πέρα στην μπροστινή είσοδο της πλατείας.

Καταστηματάρχες, κάτοικοι και περαστικοί ζητούν την άμεση συνδρομή της πολιτείας και του δήμου προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η ανάπλαση της πλατείας και έτσι ο κόσμος να αρχίσει να αγαπάει αυτό το μέρος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα