back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι «κίτρινες γραμμές» του δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Με αφετηρία τον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, ο δήμος Αθηναίων, προχωρά, σε λίγες ημέρες, σε ένα ακόμη μέτρο με στόχο να γίνει κατανοητό από όλους, ότι οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια, ανήκουν στους πεζούς και όχι στους ασυνείδητους ιδιοκτήτες, μαγαζιά υγιειονομικού ενδιαφέροντος που αυθαιρετούν κατ’ εξακολούθηση.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, τις προηγούμενες ημέρες, μάρκαραν με κίτρινη μπογιά το σημείο, στο οποίο θα επιτρέπεται σε κάθε μαγαζί ,να τοποθετεί στο πεζόδρομο ή στο πεζοδρόμιο τις καρέκλες και τα τραπέζια του.

Στον πρωινό περίπατο του Αθήνα 9.84 οι διαμαρτυρίες κάποιων επαγγελματιών ήταν αναμενόμενες. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, υποστήριξαν ότι αυτό το μέτρο θα τους δυσκολέψει τη ζωή και δη, την καθημερινότητα. Μάλιστα, κάποιος εξ αυτών τόνισε, ότι δεν είναι εύκολο να πει στον πελάτη, πολύ περισσότερο σε ένα παιδί «να τραβήξεις την καρέκλα σου μέσα από την κίτρινη γραμμή. Εκ των πραγμάτων λοιπόν το πρόστιμο είναι αναπόφευκτο», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, διευκολύνεται το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, που θα κάνει τους ελέγχους με χειροπιαστά στοιχεία.

Σύμμαχοι και σε αυτή τη προσπάθεια του δήμου Αθηναίων, είναι Κολωνακιώτες και Κολωνακιώτισες, οι περισσότεροι γέννημα θρέμμα, που όπως υπογραμμίζουν, σε κάθε επίσκεψή μας «ο Δήμος πολεμάει για το αυτονόητο, όμως για να γίνει το αυτονόητο αυτονόητο θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα».

Η διαγράμμιση, θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της Τσακάλωφ και θα συνεχιστεί σε άλλα προβληματικά σημεία της πόλης, όπως η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Γκάζι, αλλά και η πλατεία Ειρήνης.

 

 

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα