back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μία ζούγκλα στην Αθήνα – Να γιατί τα Εξάρχεια είναι η πιο καλλιτεχνική γειτονιά της πόλης

Διαβάστε επίσης

Μέσα στη «ζούγκλα» του κυκλοφοριακού χάους, της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και της ηχορύπανσης, μια άλλη «ζούγκλα» έχει στηθεί για ν’ αλλάξει τα δεδομένα, στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Σολωμού και Σουλτάνη.

Εκεί, όπου οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας παρήγγειλαν ένα γκράφιτι, το οποίο έχει αναδειχθεί στο πιο διάσημο της Αθήνας.

Η «ζούγκλα» του Άλεξ Μαρτίνεζ, κατάφερε να μετατρέψει το γκρίζο μιας πολυκατοικίας, σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου, σε μια τροπική εικόνα, που ξεκουράζει το μάτι.

Παντού πράσινο, πυκνή βλάστηση. Φοίνικες και δέντρα καρύδας και πολλά είδη ζώων και πτηνών, με τον ελέφαντα και τον πελεκάνο να έχουν μια ξεχωριστή θέση σε αυτό. Πιο ξεχωριστή όμως, είναι η θέση που έχει ένα λευκό περιστέρι στο κέντρο του, αλλά κι ένα ζευγάρι χελιδόνια που δεσπόζει στο ΚΑΦΑΟ, μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Δεν υπάρχει άνθρωπος, που να περάσει από αυτό το σημείο και δεν θα σταματήσει να το χαζέψει.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και επισημαίνουν ότι, το γκράφιτι αναδεικνύει την αντίθεση ανάμεσα -ακριβώς- σε μια πραγματική ζούγκλα και στη «ζούγκλα» της πρωτεύουσας. Επίσης, αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη συνοικία της Αθήνας, όπου η παραβατικότητα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ο Άλεξ Μαρτίνεζ γεννήθηκε πριν από 30 χρόνια στη μικρή πόλη Ρέντινγκ της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και πλέον ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Η μητέρα του είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του Μεξικάνος, ένα ζευγάρι, το οποίο πάντα ταξίδευε πολύ.

Το έργο του «Ζούγκλα» στην συμβολή των οδών Σολωμού και Σουλτάνη επιθεωρείται κάθε χρόνο από τον ίδιο και όταν και όπου χρειάζεται παρεμβαίνει με τις μπογιές του.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας για τον Άλεξ, αναφέρουν ότι, «από μικρός έβαζε στις αποσκευές του πρώτα τις μπογιές και τα σπρέι του» και πως έβγαινε στους δρόμους των μεγαλουπόλεων για «το καλύτερο μάθημα γκράφιτι».

Ο Άλεξ, ξεκίνησε από tagging, δηλαδή υπογραφές, μέχρι να φτάσει σε τεράστια, πολύχρωμα και άρτια τεχνικά γκράφιτι.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα