back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κίνδυνος για τους πολίτες τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα σε πινακίδες του ΚΟΚ και σηματοδότες

Διαβάστε επίσης

«Αγκάθι» για την πρωτεύουσα αποτελούν τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα που κολλούνται καθημερινά σε πινακίδες του ΚΟΚ και σε φωτεινούς σηματοδότες με αποτέλεσμα να προκαλούνται ακόμη και ατυχήματα.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αθηναίων προχώρησε μόλις πρόσφατα σε ευρεία επιχείρηση καθαρισμού σε Πανόρμου και τουριστικούς δρόμους της πρωτεύουσας, όπως γύρω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης και από το Μοναστηράκι.

Από τις επόμενες μέρες ξεκινούν καθαρισμοί σε ταμπέλες και σηματοδότες στην Φιλελλήνων, αντίστοιχα σε δρόμους του Παγκρατίου και σε δρόμους απέναντι από τις στήλες του Ολυμπίου Διός και γενικότερα στην εκεί ευρύτερη περιοχή.

Στον πρόσφατο καθαρισμό των συνεργείων του δήμου σε ταμπέλες του ΚΟΚ και φωτεινούς σηματοδότες της Πανόρμου αφαιρέθηκαν εκατοντάδες αυτοκόλλητα με γηπεδικά συνθήματα και το έμβλημα αθλητικής ομάδας ποδοσφαίρου, αντίστοιχα με διαφημιστικά μηνύματα όπως εκμάθηση ξένων γλωσσών σε χαμηλές τιμές και μεμονωμένων ατόμων που παραδίδουν μαθήματα κατ´οίκον ενόψει πανελλήνιων εξετάσεων, αλλά και κλειδαράδων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλα τα αυτοκόλλητα που κολλούνται μεμονωμένα ή μέσω εταιρειών αναγράφεται μόνο το τηλέφωνο και όχι η διεύθυνση για ευνόητους λόγους…

Πάντως, το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό, καθώς άνθρωποι του δήμου τονίζουν ότι τα συσσωρευμένα αυτοκόλλητα σε ταμπέλες του ΚΟΚ και φωτεινούς σηματοδότες αποτελούν μια από τις αιτίες για την πρόκληση ατυχημάτων σε δρόμους της πρωτεύουσας, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο οδηγός δεν έχει οπτική επαφή στην εναλλαγή του χρώματος (από πράσινο σε κόκκινο) στον φωτεινό σηματοδότη.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα