back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Top Πανεπιστήμιο

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα από τον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ η έρευνα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο λαμβάνει τη μια διάκριση μετά την άλλη, λόγω του σπουδαίου ερευνητικού έργου που εκπονεί και της παγκόσμιας απήχησής του.

Στη σημερινή εκπομπή, ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Ίων Σιώτης εξηγεί πως το κλειδί της επιτυχίας του παν/μίου Κρήτης είναι το ότι έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να αποφύγει την κομματικοποίηση.

Ο Γεώργιος Βασιλικογιαννάκης, διδάκτωρ στο τμήμα Χημείας, αναφέρεται στην υψηλή απορροφητικότητα των αποφοίτων του ιδρύματος, τονίζοντας ότι πολλοί πτυχιούχοι κάνουν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού και βρίσκουν στη συνέχεια πολύ καλές δουλειές, ενώ ο καθηγητής Αστροφυσικής Γιάννης Παπαμαστοράκης μιλάει για το αστεροσκοπείο που δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψή του στον Ψηλορείτη.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, διδάκτωρ Βιολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, υπογραμμίζει τον ερευνητικό προσανατολισμό του ιδρύματος, και ο καθηγητής νανοτεχνολογίας στο τμήμα Χημείας κάνει λόγο για τις καλές επιλογές σε διδακτικό προσωπικό που βοήθησαν το ίδρυμα να εξελιχθεί και να φτάσει στο σημερινό υψηλό επίπεδο.

Τέλος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Άρης Ηλιόπουλος αναφέρεται αναλυτικά σε δύο ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που «τρέχουν» στο πανεπιστήμιο Κρήτης, από τα οποία αναμένεται να προκύψουν νέες θεραπείες σε διάφορες νόσους, όπως είναι μεταξύ άλλων ο καρκίνος, με τη βοήθεια της μοριακής ιατρικής.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα