back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αθήνα jazzαρει στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Κάθε καλοκαίρι η Αθήνα βρίσκει τον Jazz εαυτό της στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το Athens Technopolis Jazz Festival, ο κορυφαίος μουσικός θεσμός για την τζαζ στην πόλη που φέτος κλείνει τα 18, έχει καταφέρει να μετατραπεί στον τόπο συνάντησης ξένων καλλιτεχνών και του φιλόμουσου κοινού.

Πανόραμα Ελληνικής Jazz

Φέτος για πρώτη χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει επτά και όχι έξι μέρες καθώς η πρώτη μέρα του αφιερώθηκε στην ελληνική μουσική τζαζ σκηνή. Τρία ελληνικά σχήματα εγκαινίασαν τη μουσική γιορτή : η Athens Big Band με φιλοξενούμενους σολίστ το Δημήτρη Τσάκα και τον Βασίλη Ξενόπουλο σε δικές τους συνθέσεις, ο Μιχάλης Καλκάνης, ο καλλιτέχνης με την μικρασιατική ρίζα , που σμίγει τον ηλεκτρονικό ήχο με την ελληνική παράδοση και το John Balikos Trio που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια έναν μικρό θρύλο, με αφηγηματική και λυρική jazz.

Μια ώρα πριν τα εγκαίνια του φεστιβάλ, το παρατηρητήριο της Τεχνόπολης έδωσε τον ρυθμό της γιορτής με τον καλλιτέχνη Alex Dante σε σόλο κιθάρα να αυτοσχεδιάζει στο Νυχτερινό του Σοπέν και λίγη ώρα πριν η νύχτα πέσει στην πόλη.

21 συνολικά σχήματα από δεκαεννέα χώρες

Στις εφτά ημέρες που διαρκεί το Athens Technopolis Jazz Festival θα εμφανιστούν 21 συνολικά σχήματα από δεκαεννέα χώρες- τρία κάθε μέρα. Καταξιωμένά αλλα και νέα σχήματα από τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, την Δανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Κύπρο, το Βέλγιο,την Τσεχία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, τη Μεγάλη Βρετανία  και τη Σουηδία ενώ το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνία θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Theo Croker, την πρώτη συμμετοχή των ΗΠΑ στο φεστιβάλ.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ενώνοντας και φέτος τις δυνάμεις της με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens εμπλούτισε το line-up, με δυνατά σχήματα, συνθέτοντας το πιο πλούσιο πρόγραμμα από κάθε άλλη χρονιά. Παράλληλα, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, επιστρέφει το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5 με τρία καινούργια σχήματα που μας καλούν να αφεθούμε στους ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς που θα προκύψουν επί σκηνής με σημαντικούς βετεράνους της jazz.

Παράλληλες δράσεις

Η Τεχνόπολη από νωρίς το απόγευμα έσφιζε από  χρώματα και αρώματα καθώς παράλληλα με το Athens Technopolis Jazz Festival εγκαινιάστηκαν τρεις εκθέσεις φωτογραφίας ενώ η νομάδικη αγορά του meetmarket στην jazz εκδοχή της έλαβε τη δική της θέση στην Τεχνόπολη.

Μέχρι και την Κυριακή 10/06, 120+ περίπτερα τοπικών και ανεξάρτητων δημιουργιών από ελληνικές μικρο-επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν παράλληλα με το Φεστιβάλ.

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis  φιλοξενείται στις δεξαμενές καθαρισμού με την Έκθεση “W” γένος θηλυκό. Ανεξαρτήτως φύλου, φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους το φαινόμενο της γυναικείας φύσης. Στον ίδιο χώρο υπάρχει περίπτερο των γιατρών του κόσμου όπου το κοινό μπορεί να προσφέρει φάρμακα και να συνεισφέρει στο έργο τους.

Η ομάδα των Greek Instagramers Events, παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας “Image in Jazz”,  μια αναδρομή στα υπέροχα στιγμιότυπα σατ 17 χρόνια ζωής του Athens Technopolis Jazz Festival. Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, μέλη της δραστήριας φωτογραφικής κοινότητας Greek Instagramers Events.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα