back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η εφημερίδα της Αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης

Τον Ιούλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους και στα στέκια των δομών αλληλεγγύης της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, η μηνιαία εφημερίδα «Ο Δρόμος της Αλληλεγγύης».

Η εφημερίδα

«Η ιδέα για την έκδοση της εφημερίδας προέκυψε από την ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης λέει στον Αθήνα 9.84 η Έφη Ζήση επίτιμη πρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωση για την μείωση της φτώχειας στην Ελλάδα «Στάση Ζωής», που θα εκδίδει την εφημερίδα.

dromos_alilegiis

Οι πολίτες που θα θέλουν να ενημερωθούν π.χ. για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, για την ίδρυση συνεταιρισμών, για νέες κοινωνικές πρωτοβουλίες, νέες δομές ή για τρόπους επανένταξης στην αγορά εργασίας, θα μπορούν να προμηθεύονται τον «Δρόμο της Αλληλεγγύης» την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.
Εθελοντές στο δρόμο αλλά και σε επιλεγμένα σημεία διάθεσης κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων αλλά και δημόσιων φορέων αλληλεγγύης θα πωλούν την εφημερίδα προς 2 ευρώ.
«Το ένα ευρώ θα στηρίζει τις κοινωνικές δομές της οργάνωσης «Στάση Ζωής», εξηγεί η κα Ζήση «και το άλλο ένα ευρώ θα διατίθεται για τα έξοδα της έκδοσης. Πιστεύουμε οτι θα βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι παρέχοντας στοχευμένη ενημέρωση και όχι μόνο, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που η οικονομική κρίση τους στέρησε ζωτικά αγαθά».

dromos_alilegiis
Παρουσίαση της εφημερίδας στην ΕΣΗΕΑ

 

«Στάση Ζωής»

Η Ανθρωπιστική Οργάνωση «Στάση Ζωής» λειτουργεί το «Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας» καθώς και το «Αλληλέγγυο Κοινωνικό Ιατροφαρμακευτικό κέντρο & Αλληλέγγυα Δομή σίτισης και στήριξης» «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στην Καλλιθέα. Στηρίζεται στην φιλοσοφία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, αλλά και στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας.

Και όπως λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι της οργάνωσης «Το ΜΑΖΙ είναι λέξη…ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ…ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ και έχει περισσότερη αξία γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ «ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ»!
Γιατί για μας είναι ΤΡΟΠΟΣ και ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ!

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα