back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το τρίτο Ετήσιο Συνέδριο για τις «Eξυπνες πόλεις» ξεκίνησε σήμερα

Διαβάστε επίσης

Το 3o Ετήσιο Συνέδριο Για τις «Eξυπνες πόλεις» και τους «Ψηφιακούς Πολίτες», με θεματικό τίτλο : «Think Sm@rt: Οι Ελληνικές Πόλεις μπροστά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό», διεξάγεται το διήμερο 6 & 7 Ιουνίου 2018, σε ξενοδοχείο της οδού Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη.

Το διήμερο Συνέδριο Έκθεση «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens» αποτελείται από συνεκτικές και αποδοτικές πλατφόρμες παρουσίασης και ανάδειξης των μέσων για να τον σχεδιασμό και τη δημιουργία της ελληνικής «Έξυπνης Πόλης», παρέχοντας την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρουσιάσουν, να ενημερωθούν και να μοιραστούν, εμπειρίες, τεχνογνωσία, απόψεις, προτάσεις αλλά και καλές πρακτικές.

τρίτο Ετήσιο Συνέδριο ,«Eξυπνες πόλεις»Συνολικά, περίπου 1200 σύνεδροι σε τρεις αίθουσες του ξενοδοχείου αναμένεται να παρακολουθήσουν τις 14 θεματικές ενότητες, στις οποίες θα πάρουν τον λόγο 37 ομιλητές.

Ανάμεσά τους, κυβερνητικά στελέχη, στελέχη Περιφερειών και Δήμων, του Δημόσιου τομέα και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, δημιουργοί και προμηθευτές καινοτόμων τεχνολογιών, υπηρεσιών και λύσεων και στελέχη κλάδων και επαγγελμάτων που έχουν άμεση σχέση με την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο του 3ου Ετήσιου διήμερου Συνεδρίου «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens», η Οργανωτική Επιτροπή θέλοντας να αναδείξει με ιδιαίτερο τρόπο τα έργα της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που κινούνται προς την Καινοτομία και στην Αειφορία θεσμοθετεί:

Α) τα Βραβεία «Smart Cities Awards», που αφορούν σε επιτυχημένες υλοποιήσεις έργων από Δήμους και Περιφέρειες με άμεσο στόχο την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των υποδομών τους
Β) τα Αριστεία «Digital Citizens Excellences» , που αφορούν σε υπηρεσίες των Δήμων προς τους Δημότες, βασισμένες σε ψηφιακές υποδομές
Γ) τη Διάκριση των «Τιμώμενων Πόλεων», όπου παρουσιάζονται στρατηγικές και υλοποιήσεις που προάγουν την Καινοτομία, την Αειφορία, την ανθρώπινη διάσταση της Πόλης και
Δ) τη Διάκριση «Τιμώμενων Περιφερειών» οι οποίες για το 2018 θα είναι της Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες και θα παρουσιάσουν τις στρατηγικές προτεραιότητες και προτάσεις τους για την εκκίνηση της αναπτυξιακής και δημιουργικής πορείας της χώρας.

Οι ώρες διεξαγωγής του συνεδρίου είναι 10:00-16:00 την Τετάρτη,6/6 και 9:30-16:30 την Πέμπτη,7/6. Η είσοδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Γιώργος Κυριακίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα