back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

PICK-UP

Διαβάστε επίσης

Με την Ελένη Σούρδη

μουσική/ πολιτιστική εκπομπή

Στους 98 & 3@Αθήνα 984

Δευτέρα έως Παρασκευή – 22:00 – 24:00

Ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος, η Ελένη, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Διατηρώντας μια ψυχωτική εμμονή με το low profile attitude φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια στο Ραδιόφωνο και αρκετά χρόνια στον Τύπο έχοντας μείνει μακριά από τις σειρήνες της τηλεόρασης. Η τελευταία ραδιοφωνική στάση ο Αθήνα 9.84 και κατοικεί επαγγελματικά σε αυτόν από το 2005 σε ένα μουσικό «πάντρεμα» του χθες με το σήμερα, γιατί εδώ όλοι οι καλοί χωράνε. Φαντασία και αταξία, σε ένα ταξίδι ρυθμού, που γίνεται φίλος με όποιον ακροατή εκτιμάει και αγαπάει τα ακούσματα δίχως σύνορα. Για τα τραγούδια που αγάπησε και μερικές φορές απάτησε, για εκείνα που ερωτεύεται σήμερα…

 

«Τα βράδια On air»

Υπάρχει ακόμα φως στο ραδιόφωνο τις νύχτες . Εκεί όσο είμαστε παρέα θα μας δίνεται πάντα η ευκαιρία να φωτογραφίζουμε μέσα απ τα χειρότερα την ομορφιά. Είναι παραισθησιογόνες οι ραδιοφωνικές συναναστροφές τα βράδια… Γνωρίζεις κάποιον και σε γνωρίζει χωρίς να σε βλέπει μόνο σε ακούει. Η κοινή αισθητική που αναπτύσσεται μεταξύ ραδιοφωνικού παραγωγού και ακροατή μπορεί να γίνει δυνατή και μαγική. Γιατί όλα λειαίνονται μέσα από την μουσική που αγκαλιάζει κάθε άχαρο νέο της ημέρας που έσβησε αλλά και κάθε συναίσθημα του ακροατή… Δημιουργείται μια παρέα που συναντιέται συγκεκριμένη ώρα σε ένα πιστό ραντεβού στον αέρα για ένα ταξίδι πέρα από αυτό που βλέπουμε… Συναρπαστικό για μένα , συναρπαστικό για σένα. Ο αγαπημένος κανόνας, δε σου μιλάω πολύ για να μη με βαρεθείς. Θέλω να σε γοητεύω με τα τραγούδια και τις ιστορίες τους που είναι βγαλμένες μέσα απ την ζωή αντιπροσωπεύοντας την αλήθεια και μόνο .Η αμεσότητα που ένιωθα στο χαρτί των περιοδικών κάποτε, μεταβιβάστηκε στο μικρόφωνο εξασφαλίζοντας δυνατές ακροατό-φιλίες. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που σου μιλάω στον πρώτο ενικό καθ’ όλη την διάρκεια της εκπομπής. Μερικοί φίλοι μου κάνουν πλάκα λέγοντας: «καλά μόνο έναν ακροατή έχεις?». Όχι απλά αισθάνομαι ότι η σχέση που έχω με τον καθένα είναι μοναδική και προσωπική. Όταν δεν είσαι δήθεν, δίνοντας την ψυχή σου σε εκείνον-ην που σε ακούει αυτό που παίρνεις πίσω είναι μεγάλο δώρο την αγάπη. Ο ακροατής είναι ο πιο ιδανικός κριτής, πρέπει να τον σέβεσαι εάν θέλεις να κάνεις ραδιόφωνο!

Η μουσική δεν έχει σύνορα. Δεν είναι δόγμα. Τα τραγούδια είναι ζωή. Είναι αέρας, θάλασσα, χαρά, λύπη, έρωτας, θυμός, σκοτάδι, φως, αναμνήσεις από στιγμές σημαδεμένες με ένα συγκεκριμένο ρυθμό και στίχο. Αρκεί να αφήνεις ανοιχτή την πόρτα των αισθήσεων και της φαντασίας. Είναι δύσκολο να συνοψίσω σε λίγες λέξεις γιατί έχω αδυναμία σε κάποια είδη μουσικής και ακόμα πιο δύσκολο να σου διαλέξω τα αγαπημένα μου τραγούδια. Τα Blues ας πούμε έχουν συνήθως μελαγχολικό ύφος και μας μιλάνε για τις στεναχώριες και τις κακουχίες της καθημερινής ζωής και του έρωτα, είναι αρκετές οι φορές που βρίσκω τον εαυτό μου μέσα σε ένα τραγούδι…Funk? Όρος στην αφροαμερικανική αργκό, που παράγεται από την ονομασία της μυρωδιάς του ιδρώτα κατά τη σεξουαλική διέγερση. Χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από μουσικούς της jazz τη δεκαετία του ’50 και απέκτησε την κύρια έννοια στα τέλη των ‘60ς ως είδος χορευτικής μουσικής που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Μεγάλη αδυναμία έχω στα παντρέματα της jazz με rock και soul επιρροές, αυτό το υβριδικό στυλ που τα έσπαγε στα ‘70ς ανοίγοντας την πόρτα στο μοντέρνο φαινόμενο της crossover jazz. Τώρα κάθε μουσική τάση που κινείται κόντρα στο κύριο μουσικό ρεύμα είναι ευπρόσδεκτη, να είναι καλά οι Pink Floyd που μου άνοιξαν τα μάτια και το μυαλό… Καλή αντάμωση στα ερτζιανά!

 

Λίγα λόγια για την εκπομπή Pick Up:

<< Το αληθινό ραδιόφωνο δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το playlist και είμαι μαζί του, είναι ανάσα, είναι στιγμή, η ίδια η ζωή. Ζούμε μαζί την καθημερινότητα και τις ιστορικές στιγμές, τον θυμό, το κέφι, την μιζέρια μας, τους έρωτες μας, τα καλοκαίρια μας, τους χειμώνες μας, τα λάθη μας, τα πάθη μας… Γνωρίζουμε ανθρώπους, καλλιτέχνες ποιητές, μουσικούς..Κάνουμε συνεντεύξεις και πάντα μέσα από την καρδιά των τραγουδιών φωτογραφίζουμε: μια καλύτερη προοπτική για την στιγμή και την ζωή μας..Αυτό πρεσβεύει τουλάχιστον μια μουσική/πολιτιστική εκπομπή όπως η δική μας.

*Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σου αφιερώσω κάτι all time classic, το “Love is the Drug” των Roxy Music & «Love is strong» απο Rolling Stones και να σου πω ότι δεν υπάρχει καλύτερο ναρκωτικό από την αγάπη. Σου εύχομαι να πέφτεις στα δίχτυα της, συχνά.

Καλή τύχη και καλή αντάμωση on air με τα πιο αγαπημένα τραγούδια και καλεσμένους-εθισμένους στο αντικείμενο!>>. Ε.Σ.

Νέα σεζόν, ανανεωμένο Pick-Up:

Θερμές ευχαριστίες σε όλη την ομάδα που φρόντισε και επιμελήθηκε τη φωτογράφηση: (Βαγγέλης Θώδος – Μακιγιάζ, Siettou-Danihl Photography, Victoria Vamp – Επιμέλεια Παραγωγής, Κατερίνα Μαρκουΐζου – Βίντεο)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα