back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα Πανελλαδικών εξετάσεων στο 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου

Διαβάστε επίσης

Βατά και αναμενόμενα χαρακτηρίζουν οι πρώτοι υποψήφιοι που εξήλθαν από το 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου (Ηρώων Πολυτεχνείου 7) τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας (το ένα λογοτεχνικου περιεχομένου το «Ειδύλλιο» του Θανάση Βαλτινού και ένα μη λογοτεχνικού με τίτλο «sapiens μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου»).

Η πλειοψηφία των μαθητών δηλώνει ότι βρήκε τα θέματα πολύ εύκολα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θεωρούν ότι με την σημερινή θεματολογία μπαίνουν με το «δεξί» στις πανελλήνιες εξετάσεις με τους περισσοτερους να εκτιμούν ότι έγραψαν καλά και γενικότερα πως τα πήγαν εξαιρετικά. Οι υποψήφιοι προσθέτουν επίσης, ότι τα σημερινά θέματα δεν απαιτούσαν ιδιαίτερη προετοιμασία και ευελπιστούν να είναι και στην συνέχεια τυχεροί με την θεματολογία των υπόλοιπων μαθημάτων.

Στα… παρατράγουδα της σημερινής ημέρας στο 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου εντάσσονται η περίπτωση μαθητή που έχασε το πρωινό λεωφορείο και έφτασε στο ΕΠΑΛ δευτερόλεπτα αφού είχαν δοθεί απο τους καθηγητές τα θέματα και βάσει του νόμου δεν του επετράπη να συμμετάσχει στην διαδικασία των εξετάσεων. Καθώς και ελάχιστες περιπτώσεις υποψηφίων που για διάφορους λόγους δεν προσήλθαν καθόλου στο ΕΠΑΛ Ζωγράφου.

Οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ εξετάζονται σήμερα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, ενώ οι συνυποψήφιοί τους από τα ΓΕΛ δίνουν το ίδιο μάθημα στη δική τους πρεμιέρα, αυριο (Παρασκευή 8 Ιουνίου).

Η μέρα ξεκίνησε με χαμόγελα, αισιοδοξία αλλά και πολύ άγχος σήμερα πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους αποφοίτους των επαγγελματικών λυκείων.

πανελλήνιες 2018

Οι υποψήφιοι λίγο πριν την είσοδο τους στις αίθουσες εξέτασης δήλωσαν πανέτοιμοι για αυτή την δοκιμασία και εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι τελικά θα καταφέρουν να περάσουν σε σχολές της προτίμησης τους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι υπογράμμιζαν με έμφαση ότι το άγχος είναι κακός «σύμμαχος» στην προσπάθεια τους. Κάποιοι άλλοι τόνιζαν ότι το προηγούμενο διάστημα χρειάστηκαν ατέλειωτες ώρες προετοιμασίας και διαβάσματος, ενώ ορισμένοι δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν ότι για να ενισχύσουν την προσπάθεια τους για επιτυχία στις εξετάσεις, παρακολούθησαν μαθήματα σε φροντιστήριο.

[su_slider source=”media: 1551,1548,1547,1546″]

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις και κινητά τηλέφωνα. Υπάρχουν ειδικοί χώροι φύλαξης όπου τα παιδιά μπορούν να αφήνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και να τα παραλαμβάνουν κατά την έξοδο τους. Επιτρέπεται να έχουν μαζί τους νερό και χυμό.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα