back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

 

“Προχωρούμε σήμερα στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου στα 650 ευρώ μηνιαίως”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, που είναι σε εξέλιξη. “Είναι μια κίνηση ουσιαστική που τη χρωστάμε σε εκείνους που σήκωσαν το βάρος της κρίσης στις πλάτες τους”, τόνισε, προσθέτοντας ότι κάποιοι θα φέρουν αντιρρήσεις από συμφέρον.

…”Η κυβέρνηση φέρνει την αύξηση του κατώτατου μισθού για να ξεφύγει από τις συνέπειες της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο ενημέρωσε το ΝΑΤΟ η Αθήνα. Έως τις 6:00 το απόγευμα τυχόν ενστάσεις από τα κράτη μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επί της έγκρισης του κειμένου του Πρωτοκόλλου ένταξης της FYROM.

… “Με τη Συμφωνία τον Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας ξεπληρώνει τους Ευρωπαίους για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας το 2015”, γράφει σήμερα το Politico.

…“Η ΝΔ δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στην ΕΕ”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.

…Τη μεγάλη συνεισφορά της Συμφωνίας των Πρεσπών στη σταθερότητα και την πρόοδο της ευρύτερης περιοχής υπογράμμισε εκ νέου ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο Athens Energy Forum 2019.

Ακόμη δύο άτομα, και συγκεκριμένα δύο 55χρονοι, συνελήφθησαν για την επεισοδιακή διαμαρτυρία χθες, έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην πόλη, σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Υπενθυμίζεται ότι χθες συνελήφθη ένας 42χρονος. Σημειώνεται ότι λόγω των επεισοδίων ο ΠτΔ αναγκάστηκε να μπει στο κτίριο από την πίσ πόρτα.

Έντονη κινητικότητα στην κεντροαριστερά, υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων που πυροδότησε η Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα πολιτών που κινείται στον χώρο της κεντροαριστεράς και της ανανεωτικής αριστεράς, απευθύνει πρόσκληση μεταξύ άλλων στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, αλλά και στους Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς του Σπύρου Λυκούδη, οργανώνοντας εκδήλωση στο τέλος της εβδομάδας.

Τους αναδόχους της νέας έκδοσης ομολόγου 5ετούς διάρκειας ανακοίνωσε το Ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση στοχεύει στην άντληση ποσού τουλάχιστον 2 δις ευρώ, με επιτόκιο μεταξύ 3,5% και 3,75%.

Εντός του Φεβρουαρίου η νέα ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, με προοπτική να εφαρμοστεί από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, που μίλησε στην ΕΡΤ. Τόνισε, ότι δεν θα μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση όσοι στρατηγικά έχουν υπαχθεί σε υφιστάμενες ρυθμίσεις και τις εγκαταλείπουν.

Αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Αργηχού ΓΕΕΘΑ ο νέος αργηχός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς, λόγω του εμφράγματος που υπέστη πριν από λίγες μέρες.

Στα μπλόκα οι αγρότες. Παραγωγοί από την Ημαθία έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό. Κλειστός ο κόμβος της Νίκαιας από την αστυνομία, καθώς εκεί έχουν παραταχθεί οι αγρότες από τη Θεσσαλία.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη βεβήλωση του εβραϊκού ταφικού μνημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Σιωπηλή διαμαρτυρία σήμερα από την πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου.

Στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της Αθήνας στον πεζόδρομο της Ερμού, υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, πολιτικοί, δημοτικοί φορείς και πολίτες.

Διεθνή

Η Συμφωνία για την Αποχώρηση από την ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη υποστήριξη από την Βουλή των Κοινοτήτων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Καιρός

Νεφώσεις αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένιση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα