back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ATHENS PRIDE 2018 δηλώνει «Παρούσα» στις 9 Ιουνίου

Διαβάστε επίσης

Το φετινό σύνθημα του Athens Pride αποτελείται από μία λέξη με πολλά μηνύματα. Την επιλογή του συνθήματος «Παρούσα» εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο οι διοργανωτές σε σχετικό κείμενό τους.

«Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.

Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε:Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε:Παρούσα.»

parousa_athens_pride

« Θέλαμε ένα δυνατό μήνυμα να μπορεί να ταυτιστει με αυτό όλος ο κόσμος. Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο» σημειώνει η Φωτεινή Πιπή μέλος της οργανώτικής επιτροπής. «Επίσης δίνουμε έμφαση στον τρόπο που αντιμετωπίζει μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία την θηλυκότητα, που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο».

Athens Pride Week

Η καινοτομία του φετινού Athens Pride που θα διεξαχθεί στις 9 Ιουνίου για 14η συνεχή χρονιά , είναι η Athens Pride Week, από 1 έως 8 Ιουνίου κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με 19 εκδηλώσεις.

Προβολές ταινιών, περφόρμανς, πάρτι, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις περί πολιτικής και υγείας, θεματικές ξεναγήσεις στην πόλη, ποδηλατοδρομία θα περιλαμβάνονται σε αυτό. Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων με το Athens Pride συνεργάζονται μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το 8ο Athens Open Air Film Festival, το Animasyros και η Χριστιάνα Λαμπρινίδη συγγραφέας, σκηνοθέτις και ακτιβίστρια, πρόσφατα βραβευμένη από την Εταιρεία Συγγραφέων με το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου».

 Athens_ Pride

«Πρόκειται για μία προσπάθεια να διευρύνουμε αυτή τη γιορτή και να την φέρουμε πιο κοντά στο ευρύ κοινό» εξηγεί στον Αθήνα 9.84 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της οργανωτικής επιτροπής του Αthens Pride Ραφαήλ Μπιλίδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλέον το Αthens Pride είναι ένα κομμάτι της πόλης. Ο κόσμος το περιμένει το έχει αγκαλιάσει και όχι μόνο ο κόσμος αλλά και κοινωνικοί και δημόσιοι φορείς, καλλιτέχνες, πρεσβείες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς»

«To 2005 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρέλαση περηφάνιας στην Αθήνα δεν την ήξερε ούτε η μάνα της» αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Athens Pride Αντρέα Γκίλμπερτ. «Οι συμμετέχοντες τότε ήταν περίπου 500 άτομα. Στο τελευταίο Athens Pride, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ήταν 50.000 άτομα. Είναι σχεδόν ασύλληπτο για μένα».

Ο σκοπός

Ο σκοπός του Athens Pride είναι να μεγιστοποιήσει την ορατότητα των LGBT ατόμων στην ελληνική κοινωνία, και μ’ αυτό τον τρόπο παράλληλα να προωθήσει και εξελίξει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους.

Το Athens Pride παρέχει μια ελεύθερη δημόσια πλατφόρμα για όλες τις οργανώσεις της LGBTQI κοινότητας, με στόχο την προβολή των σκοπών, δράσεων και συγκεκριμένων διεκδικήσεων τους. Η πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνει και ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της κοινωνίας των πολιτών, πολιτικά κόμματα καθώς και ενταγμένες πολιτιστικές ομάδες. Επίσης, το Athens Pride φιλοξενεί οργανώσεις για την υγεία, οι οποίες προσφέρουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες, όπως επίσης και δωρεάν επιτόπιο τεστ για τον ιό του HIV και για άλλα ΣΜΝ.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα