back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων 24:00

Διαβάστε επίσης

“Στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει η Ελλάδα ,στο μέσο όρο της Ευρώπης ,στον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας” τόνισε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ.

“Πρόκειται για μια προσφορά, ύψους περίπου 28 εκατομμυρίων, ειδικά για τον Covid επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε : “με τις νέες δωρεές, μέχρι το τέλος του 2020 θα φτάσουμε τις 12 ΜΕΘ, ανά 100.000 κατοίκους»

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα διατεθεί για τη δημιουργία μονάδων που θα στεγάσουν 174 υπερσύγχρονες νέες κλίνες εντατικής θεραπείας, σε 15 δημόσια νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, 155 κλίνες θα δημιουργηθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιπες 19 θα υπάγονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Ανοιχτός σε βελτιώσεις του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατά την εισαγωγική συζήτηση στη Βουλή ,επί του νομοσχεδίου, στο οποίο αντέδρασαν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη, “η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένη με τον τρόπο που διεξάγεται η πορεία. Υπάρχει αναντιστοιχία των αναγκών των πολιτών και της πραγματικότητας και αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε», σημείωσε.

Ο κ. Χρυσοχοίδης διευκρίνισε ότι σε περίπτωση διάλυσης συγκέντρωσης ο Εισαγγελέας θα είναι παρών ,επισημαίνοντας ότι η “κυβέρνηση δεν θα οδηγηθεί σε ακροδεξιές ατραπούς και πως βαδίζει με οδηγό τη συναίνεση”.

Οργισμένη απάντηση από το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν στην προτροπή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς της Αγίας Σοφίας ,ως μουσείο και να μην τη μετατρέψει σε τέμενος.

“Δεν χρειαζόμαστε συμβουλές και υποδείξεις από το εξωτερικό” απάντησε -με ανάρτησή του στο Twitter- ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Νουμάν Κουρτουλμούς .

Και πρόσθεσε : “Η αρμοδιότητα να αποφασίζει για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, το οποίο είναι ένα θέμα που αφορά στην ανεξαρτησία της Τουρκίας, ανήκει αποκλειστικά στην Τουρκία”.

Σκληρή κριτική στην πολιτική εργαλειο-ποίηση των προσφύγων από πλευράς Τουρκίας άσκησε η Ανγκελα Μέρκελ , αναφερόμενη στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο ,πριν από μερικούς μήνες. Παράλληλα χαρακτήρισε «επιβαρυντικό στοιχείο» τις τουρκικές γεωτρήσεις, ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου. «Δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί πολιτική στην πλάτη των προσφύγων», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο και Χίο.

Ξανάρχισαν οι διεθνείς πτήσεις στην Αίγυπτο ,Ανοιξε ο αρχαιολογικός χώρος της Γκίζας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα