back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αναδιπλώθηκε μετά την «εκρηκτική» του δήλωση νωρίτερα σε Ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Κλαούντιο Mπόργκι βουλευτής της Λέγκας και επικεφαλής οικονομικής πολιτικής, για σενάρια εξόδου της χώρας από το Ευρώ.

Δεν είναι μέρος της προγραμματικής συμφωνίας της Κυβέρνησης, επισήμανε.

Η προγενέστερη δήλωση είχε ως αποτέλεσμα νέες αναταράξεις στις Ιταλικές και τις ευρωπαϊκές αγορές. Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων εκτινάχθηκαν σε υψηλά 4,5 ετών ενώ οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών επέστρεψαν σε επίπεδα προ 19μήνου.

Για «οικονομική τρομοκρατία» κατηγόρησε η Ιταλία την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού της χώρας.

Η Ρώμη έλαβε προθεσμία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για να παρουσιάσει τον νέο της προϋπολογισμό, την ευθύνη αξιολόγησης του οποίου θα έχει ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
Πίεση ασκείται και στην ελληνικά αγορά ομολόγων όπου η απόδοση τους δεκαετούς ανήλθε πριν από λίγο στο 4,23%.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής του γραφείου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος καθώς και αλλά δύο στελέχη του γραφείου. Την υπόθεση έφερε στο φως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης και αφορά έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για κακοδιαχείριση κονδυλίων.

«Φρένο» στις κοινωνικές παροχές για να μην μειωθούν οι συντάξεις.
Στο εναλλακτικό σενάριο του προσχεδίου του προϋπολογισμού, που αφαιρεί την περικοπή των συντάξεων, δεν εφαρμόζονται τα αντίμετρα πλην των οικογενειακών επιδομάτων και οι δαπάνες μειώνονται κατά σχεδόν 1.5 δισεκατομμύριο.
Αυξάνονται ταυτόχρονα οι φόροι κατά 263 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόσθετη φορολογία 245 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει και το βασικό σενάριο του προσχεδίου.

Το κυβερνητικό παραμύθι της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο κατέρρευσε, σχολίασε η ΝΔ.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά. «Γιατί όχι, είναι τα κόμματα που χειρίστηκαν την κρίση», είπε στον ΑΝΤ1.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το κόμμα της δεν συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που δεν θα έχει ως βασική προγραμματική δέσμευση τη ριζική αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου.

Μονομερείς αλλαγές στα συμφωνηθέντα μπορεί να δημιουργήσουν εντάσεις με τους θεσμούς εκτιμά το αμερικανικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας πως οποιαδήποτε αναστροφή των μεταρρυθμίσεων, όπως αναστολή της περικοπης των συντάξεων, θα πρέπει να περιμένει για αργότερα.

Τα πρακτικά των δύο συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών στη FYROM υπό τον Γκεόργκι Ιβάνοφ τον περασμένο Ιανουάριο και Μάιο φέρνει στη δημοσιότητα η Καθημερινή.
Σύμφωνα με αυτά, η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ δήλωνε ότι πρέπει να τελειώσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις πριν από τυχόν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

«Ανικανότητα, αδιαφάνεια, ιδεοληψία και κυνισμό» καταλόγισε στην κυβέρνηση για το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που το πρωί επισκέφθηκε το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο.

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ στον απόηχο του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος επιμένει στην εκτίμηση ότι το δημοψήφισμα είναι άκυρο λόγω χαμηλής συμμετοχής, ωστόσο καλείται να απαντήσει στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος τον προκαλεί να φέρει πρόταση κατά της κυβέρνησης στη Βουλή ώστε να φανούν οι πραγματικοί συσχετισμοί.

Χωρίς τρόλεϊ από αυτή την ώρα και έως τις 5 η πρωτεύουσα, λόγω της συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Κλειστή μία λωρίδα κυκλοφορίας στην οδό Πανεπιστημίου, λόγω πορείας εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Αθλητισμός

Τη Μπενφίκα υποδέχεται η AEK απόψε στις 10 στο ΟΑΚΑ, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα και το βράδυ. Άνεμοι νότιοι ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα