back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

T e r r a i n: Μέχρι αυτός ο κόσμος να κατοικηθεί

Διαβάστε επίσης

Η βραβευμένη ομάδα χορού Πρόσχημα και η Μαρία Κολιοπούλου παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή T e r r a i n,  στο Trii Art Hub έως τις 12 Ιουνίου.

Αυτό που υπονοεί το έργο της Μαρία Κολιοπούλου είναι τα σύνορα. Όχι τον τόπο, αλλά τον διαιρεμένο τόπο. Που συναντάμε στον κόσμο, στην πόλη μας, μέσα μας. Και αν πραγματεύται στο έργο T e r r a i n την ελευθερία να μπορούμε να κινούμαστε παντού στη γη, είναι γιατί ελπίζει ότι, μια μέρα αυτός ο κόσμος θα κατοικηθεί χωρίς όρια.

φωτογραφία: Ελπίδα Τέμπου

Ένας λευκός ρευστός τόπος, τελάρα και τρεις χορεύτριες. Αυτά είναι τα μόνα υλικά που χρησιμοποιεί η χορογράφος Μαρία Κολιοπούλου για το T e r r a i n και δεν πρέπει να τα υποτιμάμε ή να ξεχνάμε την καταγωγή τους. Το τίποτα, το ανθρώπινο στοιχείο και αυτό που φέρει την τροφή. Σε μια σπειροειδή διαδρομή προς το άπειρον, όπου ο ένας παίρνει από τον άλλον και όλοι μαζί από τη γή. Κάπως έτσι πορεύεται το έργο, αλλά καταλήγει κάπου πέρα και από αυτό.

Το T e r r a i n ξεκιναει από έναν μικρό σφιχτό πυρήνα, που εκρήγνυται και τα θραύσματα δεν ξέρεις που θα σε βρουν. Και αυτό γιατί κάθε παράσταση είναι ένα διαφορετικό έργο, καθώς οι χορεύτριες ακολουθώντας ένα πολύ συγκεκριμένο κορμό δεν πατούν πάνω σε συγκεκριμένα χορογραφημένα βήμα, αλλά έχουν την ελευθερία να δημιουργήσουν μια και μοναδική παράσταση κάθε βράδυ, που κανείς άλλος δεν θα ξαναδεί ποτέ ακόμη και αν έχει δει το T e r r a i n. Η παράσταση γεννιέται και πεθαίνει κάθε μέρα, φέροντας το αβάσταχτο βάρος των παραστατικών τεχνών στην ολότητα του.

Οι χορεύτριες Ιωάννα Αποστόλου, Κωνσταντίνα Γώγουλου και Χριστίνα Ράινχαρτ με εμπειρία και ψυχραιμία μας καθοδηγούν με τον εύθραυστο, κωμικό, ατίθασο και στιβαρό τρόπο τους σε μια πορεία επικίνδυνη όπου ο τόπος συστέλλεται και διαστέλλεται, ο κόσμος γκρεμίζεται και χτίζεται και ο άνθρωπος πλησιάζει και απομακρύνεται. Στο ατέρμονο παιχνίδι του ανθρώπου με τη γη αλλά και στην εσωτερική πάλη που χτίζει και γκρεμίζει, μέσα και έξω, το σύνορο της ύπαρξης. Όχι απαραίτητα για να κατακτήσει έναν τόπο και να αφήσει κάποιους έξω από αυτόν. Αλλά γιατί πάντα ο άνθρωπος προσπαθεί να κρατηθεί από ένα κομμάτι γής και να το πει πατρίδα.

Βάσια Μπακετέα

 

Συντελεστές

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου
Σχεδιασμός Ήχου / Live Sound Set: Γιάννης Ισιδώρου
Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος
Ερμηνεία: Ιωάννα Αποστόλου, Νάντη Γώγουλου, Χριστίνα Ράινχαρτ
Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Κρητικίδη
Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα
Επιμέλεια επικοινωνίας: Χρήστος Πολυμενάκος
Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας
Σχεδιασμός flyer και αφίσας: Γιάννης Ισιδώρου
Trailer: Άσπα Σιώκου, Κάμερα: Μάνος Δημητράκης
Γραφείο Τύπου: Μαρία Βλαχοσταθοπούλου
Βοηθός Γραφείου Τύπου: Τόνια Πουρκού

Με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πληροφορίες

Trii Art Hub, Δράκου 9, Κουκάκι, (σταθμός μετρό Συγγρού – Φιξ),

έως τις 12 Ιουνίου, 21:00

Γενική είσοδος: 10€

Κρατήσεις: 6936511324
Περιορισμένος αριθμός θεατών – Κράτηση απαραίτητη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα