back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο δήμαρχος του Παλέρμο αψηφά τον Σαλβίνι

Διαβάστε επίσης

Ο δήμαρχος του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, αψηφά εντολή του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία τα ιταλικά λιμάνια δεν πρέπει να επιτρέψουν τον ελλιμενισμό του πλοίου Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 διασωθέντες μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι με επιστολή του ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποίας, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, είναι τα πλησιέστερα και ασφαλέστερα.

«Παλέρμο στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «ασφαλές λιμάνι» (Πάνορμος). Υποδεχόμαστε ανέκαθεν σκάφη που έχουν σώσει ζωές στην θάλασσα. Δεν θα σταματήσουμε τώρα. Ο Σαλβίνι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Έδειξε και πάλι ότι βρισκόμαστε υπό ακροδεξιά κυβέρνηση», δήλωσε ο Ορλάντο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ενώ την απόφασή του στηρίζουν και άλλοι δήμαρχοι περιοχών της νότιας Ιταλίας, της Νάπολης, της Μεσίνα και του Ρέτζιο Καλάμπρια, οι οποίοι δήλωσαν έτοιμοι να αψηφήσουν τις εντολές του ακροδεξιού ιταλού υπουργού Εσωτερικών.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα