back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η γκάφα του αιώνα με την καρό σημαία στο Grand Prix του Καναδά

Διαβάστε επίσης

Απίστευτο φιάσκο στο Grand Prix του Καναδά, με την καρό σημαία του τερματισμού να κυματίζει ένα γύρο νωρίτερα. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής στο Μόντρεαλ, όμως στον τερματισμό του αγώνα έγινε η γκάφα της χρονιάς, με την Γουίνι Χάρλοου να κουνάει την καρό σημαία ένα γύρο πριν από το τέλος, με αποτέλεσμα ο επίσημος τερματισμός του αγώνα να υπολογιστεί με βάση τον 68ο γύρο.

Η Χάρλοου, μοντέλο στο επάγγελμα, σε δηλώσεις της είπε ότι ακολούθησε απλά τις οδηγίες που της είχαν δοθεί και δήλωσε ευτυχής που δε χτύπησε κανένας. Το λάθος μάλλον βαραίνει περισσότερο εκείνους που της έδωσαν αυτόν το ρόλο.

Τι θα είχε συμβεί όμως εάν αυτό το περιστατικό συνέβαινε στη Μόντσα; Εκεί οι τιφόζι της Φεράρι, με το που βλέπουν το πέσιμο της καρό σημαίας από τις γιγαντοοθόνες, μπαίνουν στην πίστα κατά χιλιάδες. Θα μπορούσε λοιπόν να συμβεί το οτιδήποτε, εάν οι πιλότοι δεν το είχαν αντιληφθεί.

Θα μπορούσε επίσης να συμβεί σοβαρό ατύχημα, στην περίπτωση που οι μισοί φρέναραν τα μονοθέσια τους και οι ερχόμανοι από πίσω συνέχιζαν με την μέγιστη ταχύτητα. Το λάθος στον Καναδά ήταν πολύ σοβαρό και οι υπεύθυνοι ασφαλείας των αγώνων θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πριν δώσουν την καρό σημαία σε κάποιον άσχετο με το άθλημα.

Δείτε το βίντεο του φιάσκου

https://youtu.be/QV9UcJoeBJ4

Φέτελ:«Φοβήθηκα για είσοδο των θεατών»

Μάλιστα ο Σεμπάστιαν Φέτελ που ευτυχώς κατάλαβε τι συνέβη, ακούστηκε στην ενδοεπικοινωνία με τη Φεραρι να λέει: «Σα να βιάστηκε αυτή να το σηκώσει, έτσι;».

Στη συνέχεια ο Γερμανός στις δηλώσεις του είπε ότι φοβήθηκε, πως το κοινό που ήταν στις κερκίδες θα έμπαινε στην πίστα: «Ανησύχησα μόνο, μην προκαλέσει είσοδο των θεατών στην πίστα γιατί συνεχίζαμε όλοι σε πλήρη ρυθμό. Έγινε σίγουρα μπέρδεμα γιατί κάποιοι από τους κριτές ήδη μας κουνούσαν τις σημαίες όπως κάνουν στον τερματισμό… Ήταν λίγο τρομαχτικό όλο αυτό».

Σάινθ: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»

Ο Κάρλος Σάινθ είπε για το συμβάν: ««Έχασα τέσσερα ή πέντε δευτερόλεπτα, επειδή ο Κίμι είδε την σημαία και έκοψε ρυθμό. Τότε είδα ότι δεν ήταν η σωστή καρό σημαία, ξαναγκάζωσε ο Κίμι και ξαναβρήκα το ρυθμό και πάλι αλλά έφτασα στη στροφή 2 και όλοι οι κριτές κουνούσαν τις σημαίες αλλά ήξερα ότι έκαναν λάθος. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα