back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μια παραμυθένια λίμνη δίπλα στην πόλη

Διαβάστε επίσης

Αν προτιμάτε το βουνό από την θάλασσα.

Αν θέλετε να ξεφύγετε για λίγο από το μουντό τοπίο της πόλης και να βρεθείτε ανάμεσα σε πανύψηλα πεύκα, βελανιδιές και πλατάνια, να απολαύσετε την ομορφιά ενός κύκνου, που κολυμπά αμέριμνος στα νερά μιας λίμνης, να δείτε, αν είστε τυχερός, ένα ελάφι και όλα αυτά διανύοντας μόλις 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, τότε οργανώστε μια μονοήμερη εκδρομή στη λίμνη Μπελέτσι.

limni_mpeletsi

Πρόκειται για μια υδάτινη όαση, που δημιουργήθηκε… κατά λάθος, ανάμεσα σε πυκνό πευκοδάσος, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και σας περιμένει να την εξερευνήσετε.

Μπελέτσι ή Κιθάρα

Η λίμνη Μπελέτσι, γνωστή και ως λίμνη Κιθάρα, λόγω του σχήματός της, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’70 από κατασκευαστικό λάθος, όταν, καθώς φτιάχνονταν οι υποδομές της περιοχής, έκλεισαν με αναχώματα οι κοίτες ενός χειμάρρου. Τα νερά άρχισαν να συσσωρεύονται στην περιοχή και έτσι δημιουργήθηκε μια λίμνη με μέγιστη διάμετρο, περίπου 130 μέτρα και μέγιστο βάθος 9 μέτρα, ενώ το συνολικό της εμβαδόν αγγίζει τα 7.000 τ.μ. Το όνομά της το οφείλει στην κοντινή κορυφή Μπελέτσι.

limni_mpeletsi

Η χαρά του παιδιού

Η λίμνη έχει εξελιχθεί σε σημαντικό υδροβιότοπο, όπου βρίσκουν καταφύγιο πλήθος αποδημητικών πουλιών, ενώ στα νερά της συναντά κανείς συχνά κύκνους και πάπιες, χελώνες και βατραχάκια. Μέσα στη λίμνη υπάρχει και ένα σπιτάκι για τους φτερωτούς κατοίκους της, η «Κιβωτός Ταξιάρχης».

Η περιοχή είναι διαμορφωμένη, με παγκάκια, παιδική χαρά, γηπεδάκι μπάσκετ, υπάρχουν πολλά μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία και ποδηλασία. Προμηθευτείτε καφεδάκια, νερό και ότι άλλο προτιμάτε γιατί δεν υπάρχει, στο σημείο, καντίνα.

limni_mpeletsi

limni_mpeletsi

Η βόλτα μας

Κατα την περιπλάνησή μας στην περιοχή, σταθήκαμε τυχεροί. Είδαμε ένα θηλυκό, πανέμορφο, ελάφι να διασχίζει κάθετα τον δρόμο (προσοχή στην οδήγηση). Συναντήσαμε πολλούς Αθηναίους που είχαν στρώσει τα τραπεζομάντηλά τους για πικ νικ, συναντήσαμε ποδηλάτες, πεζοπόρους, λάτρεις του motocross και πολλές βίλες προς πώληση.

Στην περιοχή υπάρχουν μόνο βίλες των οποίων οι τιμές μετά από μια μικρή έρευνα που κάναμε κυμαίνονται από 500.000 ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ ενώ οι μεσίτες κάνουν λόγο για πτώση έως και 70% στις τιμές των οικοπέδων και των κατοικιών της περιοχής, μετά την κρίση.

limni_mpeletsi

limni_mpeletsi

limni_mpeletsi

 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα