18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι Αθηναίοι διαμορφώνουν το πάρκο της γειτονιά τους

Διαβάστε επίσης

Την ευκαιρία στους κατοίκους της Αθήνας να δημιουργήσουν και να σχεδιάσουν οι ίδιοι το πάρκο της γειτονιάς τους δίνει ο Δήμος Αθηναίων.

Όπως εξήγησε στον Αθήνα 9.84 η κ. Ελένη Μυριβήλη, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αστικής Πανίδας, Αστικής Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, σε οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί πρόσφατα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πως θέλουν οι ίδιοι να διαμορφωθεί ο χώρος και στη συνέχεια, μέσω νέου διαλόγου, να συναποφασίζεται το τελικό σχέδιο.

«Είναι πρώτη φορά που το κάνουμε στο Δήμο. Ξεκίνησε από την ανάγκη να βάλεις τους πολίτες μέσα στο παιχνίδι» ανέφερε η κ. Μυριβήλη συμπληρώνοντας ότι «χρειαζόμαστε την συμμετοχή των πολιτών για να αισθάνονται ότι πια οι χώροι είναι δικοί τους και να μην έχουν αυτή την αποξένωση απέναντι στο δημόσιο χώρο».

Η δράση του Δήμου ξεκινά από το Παγκράτι και από ένα οικόπεδο που απαλλοτριώθηκε στην περιοχή. «Κάναμε μία πρώτη συνάντηση με τους ανθρώπους της γειτονιάς, τους εξηγήσαμε τι θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε μαζί τους να συνσχεδιάσουμε το χώρο, μετά να συμπεριλάβουμε τους πολίτες και στην ίδια κατασκευή του χώρου και τέλος να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες πιο κομμάτι του χώρου θέλουν και μπορούν να “υιοθετήσουν”» κατέληξε η κ. Μυριβήλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα