back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το πολυνομοσχέδιο δικαιώνει το αίτημα περί εκλογών

Διαβάστε επίσης

Σκληρή γλώσσα κατά του περιεχομένου του πολυνομοσχεδίου πρόκειται να χρησιμοποιήσει η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή, ανήμερα της ψήφισης του την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανάγνωση της Χαριλάου Τρικούπη δεν θα πρέπει να αναμένονται δυσάρεστες για τον κυβερνητικό συνασπισμό εκπλήξεις κατά την επικείμενη ψηφοφορία, ήτοι διαρροές. Και αυτό γιατί παρά τις επι μέρους ενστάσεις, που εγείρουν χαμηλοφώνως, πάντως, κυβερνητικοί βουλευτές, η πρωτόγνωρη για τη μνημονιακή περίοδο συνοχή των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αναμένεται να επαληθευθεί εκ νέου. Η σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το πρωί στη Βουλή θα…αποκάλυψει, εξάλλου, σε ποια σημεία του νομοθετήματος, που για το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί απλά την επισημοποίηση του 4ου Μνημονίου, αναμένεται να επικεντρώσει την κριτική του ο νέος φορέας. Στενοί συνεργάτες της κας Γεννηματά επισημαίνουν, εξάλλου, πως τα προηγούμενα 24ωρα έγινε η απαραίτητη προσυνεννόηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενιαία γραμμή των δύο κομμάτων εντός του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με επιτελικές πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θα επιχειρήσουν να πλαγιοκοπήσουν τη συγκυβέρνηση με αιχμή την υποθήκευση της δημόσιας περιούσιας – για δήμευση θα καταγγέλλουν το Μέγαρο Μάξιμου τα στελέχη του νέου φορέα – ενώ το…σάρωμα των αποθεματικών όλων των φορέων του Δημοσίου εκτιμάται πως στοχεύει να λειτουργήσει ως καθοριστικό υπομόχλιο της επιδοματικής πολιτικής του κ. Τσίπρα, αλλά και εν γένει του αφηγήματος περί καθαρής εξόδου. Κατά τα άλλα, τα θηρίωδη πλεονάσματα , στα οποία συμφωνεί η κυβέρνηση, ( 5,1% του ΑΕΠ για το 2022 ) υπονομεύουν ευθέως τις αντίστοιχες εκτιμήσεις περί του ρυθμού ανάπτυξης, την ώρα, που οι δραστικές περικοπές σε κοινωνικές παροχές, συντάξεις και αφορολόγητο ακυρώνουν στην πράξη την φρασεολογία του Μεγάρου Μαξίμου περί αποτίναξης του Μνημονιακού ζυγού τον ερχόμενο Αύγουστο.

Κατά τα άλλα, η σημερινή παρουσία της Φώφης Γεννηματά και του Δημάρχου Αθηναίων και επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτιών για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, Γιώργου Καμίνη, στη Θεσσαλονίκη ερμηνεύεται ως η άτυπη έναρξη της επιχείρησης του Κινήματος Αλλαγής να συγκεκριμενοποιήσει τις επιλογές του εν όψει της εκλογικής μάχης σε Περιφέρειες και Δήμους. Στο πνεύμα αυτό, η ηγεσία του Κινήματος αναμένεται να επαναβεβαίωσει την πολιτική της στήριξη στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη συνάντηση που θα έχουν μαζί του η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και ο Δήμαρχος Αθηναίων. Εξάλλου, η Χαριλάου Τρικούπη έχει διαμηνύσει εγκαίρως πως ανεξαρτήτως των ευρύτερων πολιτικών διεργασιών θα ανανεώσει την υποστήριξη της σε καταξιωμένους Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Υψηλόβαθμες κομματικές πηγές επιβεβαιώνουν πως το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να επιταχύνει τον βηματισμό του στο συγκεκριμένο ζήτημα για να αποκρούσει μεταξύ άλλων και τις επιθέσεις…φιλίας, που δέχονται Αυτοδιοικητικά του στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιχειρεί απεγνωσμένα δια αυτού του τρόπου να αποκτήσει έστω και στοιχειώδη ερείσματα.

Σπ. Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα