back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πυλώνας ναυτιλιακής ανάπτυξης τα «Ποσειδώνια»

Διαβάστε επίσης

Τα «Ποσειδώνια 2018» έριξαν αυλαία, όμως η διοργάνωσή τους έδειξε για μία ακόμη φορά ότι αποτελούν το κέντρο σημαντικών συζητήσεων και συμφωνιών, που ολοκληρώνονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ παρουσιάζονται και οι τάσεις, που θα επικρατήσουν στο μέλλον για τη ναυτιλία και οι οποίες χαράσσουν τη «ρότα» της ισχυρότερης βιομηχανίας στο παγκόσμιο εμπόριο.

Η απήχηση που είχε για μία ακόμη φορά η έκθεση στο ναυτιλιακό γίγνεσθαι, αποτυπώνεται από την πληθώρα ημερίδων που διοργανώθηκαν και τις πολλές εμπορικές πράξεις που υπογράφηκαν και αφορούν συμφωνίες ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Large shipbuilding  projects

Είναι χαρακτηριστικό, ότι Έλληνες εφοπλιστές συμφώνησαν στο «κτίσιμο» νέων πλοίων και την διαμόρφωση μεγάλων projects, που θα υλοποιηθούν σε ναυπηγεία και εγκαταστάσεις Άπω Ανατολής και όχι μόνο, γεγονός που καταδεικνύει την παγκόσμια διάσταση της ναυτιλίας.

Εκπαιδευτικό ναυτιλιακό κέντρο στον Πειραιά

Ανάμεσα στις σημαντικές ανακοινώσεις και η εγκαινίαση εκπαιδευτικού κέντρου για τη ναυτιλία στον Πειραιά από την Winterthur Gas, όπως και η διπλή πιστοποίηση που έλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς από το Lloyd’s Register.

Στα 50χρονα από την πρώτη διοργάνωση η φετινή έκθεση ήταν η πλέον δυναμική στην ιστορία του θεσμού με την τεράστια ανταπόκριση από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

Τα «Ποσειδώνια» είναι στην κορυφή των παγκόσμιων ναυτιλιακών γεγονότων, ως σταθερός πόλος έλξης που καθορίζει τις τάσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας και ως διαχρονικός θεσμός προβολής του κλάδου και αναμφίβολα αποτελούν το πλέον αναγνωρίσιμο ελληνικό ναυτιλιακό brand σε διεθνές επίπεδο και τον ακρογωνιαίο λίθο ενός από τους πιο κρίσιμους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, που αντικατοπτρίζει την επιτυχία και τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας.
Η επόμενη έκθεση με τίτλο «Ποσειδώνια 2020» θα πραγματοποιηθεί σε δύο χρόνια, από 1η έως 5 Ιουνίου 2020 και πάλι στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα