back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συγκίνηση και χειροκροτήματα στο «τελευταίο αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Διαβάστε επίσης

To ύστατο χαίρε είπαν σήμερα στον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού Παύλο Γιαννακόπουλο εκατοντάδες συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και απλοί πολίτες.

Η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 89 ετών, είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ήταν όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Από το πρωί, εκατοντάδες κόσμου, πέρασαν από τη Μητρόπολη και είπαν το τελευταίο «αντίο», στον εμβληματικό πρόεδρο των πρασίνων. Μάλιστα, πολύ νωρίς το πρωί, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οποίος ήρθε τα ξημερώματα από την Τουρκία, «αποχαιρέτησε» τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκε 13 χρόνια. Στη συνέχεια αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, όπου απόψε η Φενέρμπαχτσέ αντιμετωπίζει την Τόφας στον 5ο τελικό του τουρκικού πρωταθλήματος.

[su_slider source=”media: 3258,3259,3264,3261,3262,3260,3263,3257,3265″]

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, που τελέστηκε στη Μητρόπολη, παραβρεθήκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και οι Ευάγγελος Αντώναρος, Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, μεταξύ άλλων, μετέβησαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Γιάννης Μπουρούσης, η μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού, με επικεφαλής τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Τσάβι Πασκουάλ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Παναγιώτης Φασούλας καθώς και ο νυν προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης.

Το κλίμα φορτίστηκε έντονα όταν η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου, βγήκε από την εκκλησία, με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας του. Λίγη ώρα αργότερα, ο εμβληματικός παράγοντας του τριφυλλιού οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο πρώτο Νεκροταφείο.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα