back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Tα 8 καταστήματα που θα στεγαστούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ανοίγει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Mε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ολοκληρώνεται το νέο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και φορέων κοινωνικής οικονομίας, με διαχειριστή το Impact Hub Athens.

Από τις 30 προτάσεις που κατατέθηκαν, στο Impact Hub Athens προκρίθηκαν οι 8. Τα καταστήματα κοινωνικών επιχειρήσεων θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη του 2018 στην Δημοτική Αγορά. Οι νέοι καταστηματάρχες της Αγοράς θα πληρώνουν ενοίκιο από 350 -500 ευρώ.

dimotiki_agora_kipselis

Η επιλογή

«Οι επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν» εξηγεί στον Αθήνα 9.84 η Έλενα Λάμπρου από το Impact Hub Athens «πληρούσαν τα κριτήρια που είχαμε θέσει. Να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του εγχειρήματος και να έχει κοινωνικό ή θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Οι περισσότερες από αυτές απασχολούν άτομα από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.Έτσι τελικά προκρίθηκαν οι 8 επιχειρήσεις, με την βοήθεια της επιτροπής που αποτελείται από την αντιδήμαρχο της Κοινωνίας των Πολιτών Αμαλία Ζέπου, την πρόεδρο της 6ης δημοτικής κοινότητας Ελένη Ζωντήρου και τον Paul Kidner από τον οργανισμό The People’s Trust, ο οποίος χρηματοδότησε με 5.000 ευρώ κάθε κατάστημα».

Οι 8 κοινωνικές επιχειρήσεις

WISE GREECE
Η γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα. Το κέρδος από την πώληση των προϊόντων, μετατρέπεται και πάλι σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.

FLOWER POWER
Το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο. Μέσα από την καλλιέργεια και την εμπορία εποχιακών λουλουδιών παρέχει ευκαιρίες, επαγγελματικές δεξιότητες και εργασία σε άτομα με αναπηρία ή ευαλωτότητα.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ
Κοινωνική ανακύκλωση ηλεκτρονικών και φορητών υπολογιστών. Πρόσβαση στην εκπαίδευση της πληροφορικής για μαθητές και σπουδαστές.

BIOHIVE
Χομυποιείο με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
Κοινωνική αγορά ειδών από δεύτερο χέρι, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ CHEF
Μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων.

CREATORS OF COSMOS
Σχεδιασμός, οργάνωση και εκτέλεση Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας. Ανακαλύπτοντας τη ζωή μέσα από το παιχνίδι.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Γκαλερί και εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα».

dimotiki_agora_kipselis

Μικροχρηματοδότηση

Για την περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη των επιχειρηματικών πρακτικών και πρωτοβουλιών που θα στεγαστούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Impact Hub Athens εξασφάλισε τη συνέργεια του The People’s Trust. Ο εν λόγω οργανισμός θα χορηγήσει κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 5.000€ σε κάθε νέο ένοικο και επιπλέον δυνατότητα μικροχρηματοδότησης για ποσά έως και 5.000€.
Παράλληλα, θα υποστηριχθούν από το πρόγραμμα Academy του Impact Hub Athens, που υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με στόχο την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς τους.

The People’s Trust

Το The People’s Trust είναι ένας ιδιωτικά χρηματοδοτούμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση έως 10.000 ευρώ και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Και όπως λένε οι διαχειριστές της Δημοτικής Αγοράς «Σε μία από τις πιο πολυπληθείς, πολυπολιτισμικές και ιστορικές περιοχές της Αθήνας, η Αγορά θα γίνει σημείο σύνδεσης μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής και θα αποτελέσει μηχανισμό κοινωνικής συνοχής, συνεργατικού πνεύματος και συνδημιουργίας. Ραντεβού στη Φωκίωνος».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα