back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την πανδημία του νέου κορoνοϊού σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου Κολούμπια περισσότεροι από 35.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί στις ΗΠΑ εάν είχαν εφαρμοστεί περιοριστικά μέτρα ακόμη και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Στην χώρα μας, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 2.853, 21 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, ενώ 168 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

«Η επάνοδος του ιού θεωρείται βέβαιη και οι εστίες υπερμετάδοσής του είναι οι κλειστοί χώροι, στους οποίους βρίσκεται πολύς κόσμος», ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την σημερινή ενημέρωση.

Στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών προσανατολίζεται η κυβέρνηση. «Την όποια απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός μετά από εισήγηση των ειδικών, την προσεχή Δευτέρα», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας .

«Αν μας δοθεί το πράσινο φως θα εφαρμοστούν πολύ επισταμένα και πολύ προσεχτικά όλοι οι κανόνες υγιεινής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Νωρίτερα από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν οι αφίξεις από ασφαλείς χώρες καθώς είναι έκδηλο το ενδιαφέρον των tour operator΄s, αποκάλυψε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 . «θα δεχθούμε επισκέπτες από ασφαλείς χώρες όπως το Ισραήλ, η Αυστρία, η Κροατία, η Σερβία αλλά όχι από Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Έως το τέλος Νοεμβρίου και όχι έως το τέλος του χρόνου, όπως αρχικώς προβλεπόταν, θα ισχύσει τελικά η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο. Η τροπολογία ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει την παραχώρηση ατελώς κοινόχρηστων χώρων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο τουρισμού και επισιτισμού του νομού Αττικής, αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Την 2η θέση παγκοσμίως κατέχει η Ελλάδα για τις καθαρές θάλασσες και ακτές ανάμεσα σε 47 χώρες. Συνολικά 497 ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία. Τη πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία και τρίτη έρχεται η Τουρκία.

Έντονο επεισόδιο νωρίτερα– σύμφωνα με πληροφορίες- στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όπου εξετάζεται για δεύτερη ημέρα ο Παύλος Πολάκης. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο πρώην υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, αποκαλώντας τον -σύμφωνα με πηγές- προβοκάτορα. «Είσαι κότα λυράτη» του ανταπάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, με τον Παύλο Πολάκη να αποχωρεί από την αίθουσα της Γερουσίας.

Πηγές από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι το επεισόδιο κλιμακώθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας έσπρωξε τον κύριο Κυρανάκη. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνεται το εμπόλεμο σκηνικό, ωστόσο υποστηρίζουν ότι η αντίδραση του κ. Γκιόλα προκλήθηκε μετά τη φραστική επίθεση Κυρανάκη, που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδέκτες όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρανάκης ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε τις εκφράσεις. Αμέσως μετά ο κ. Πολάκης επέστρεψε στην αίθουσα για να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Νέα ακραία πρόκληση από την τουρκική ακτοφυλακή στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Παναγία Οινουσσών. Για τρεις ώρες -σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές- τουρκική ακταιωρός ζητούσε από σκάφος της δύναμης FRONTEX και από ελληνικό αλιευτικό να απομακρυνθούν με την αιτιολογία ότι ήταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ μία δεύτερη τουρκική ακταιωρός που έφτασε στην θαλάσσια περιοχή προσπαθούσε να εμβολίσει τα ελληνικά σκάφη. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και οι δυο τουρκικές ακταιωροί αποχώρησαν προς το Τσεσμέ.

Την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, χρίζοντας πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και επιλέγοντας την παραμονή των Αρη και ΠΑΟΚ στην κατηγορία.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

21ένας βαθμοί αυτή την ώρα η θερμοκρασία στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα