Search

Ένα Κρητικός αστροναύτης ετοιμάζεται για την πρώτη του αποστολή στο διάστημα και ζητάει τη βοήθειά μας

1757

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένας αστροναύτης από το όμορφο νησί της Κρήτης, που είχε ένα όνειρο, να πετάξει στο διάστημα και να συλλέξει χρήσιμα δεδομένα για τη γη. Ο Μανούσος βρίσκεται ένα βήμα πριν το όνειρο και σήμερα ζητάει τη βοήθειά μας για να μπορέσει να το ζήσει.

Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή. Η ομάδα της Cretan Astronaut σχεδίασε και κατασκεύασε μία φιγούρα Κρητικού Αστροναύτη για να πραγματοποιήσει την πρώτη αεροδιαστημική αποστολή που έχει γίνει από την Κρήτη.

Το σκάφος, που αποτελείται από μία πλήρως επαναχρησιμοποιούμενη διάταξη, θα διεξάγει μετεωρολογικές μετρήσεις και θα καταγράφει μέσω βίντεο 360 μοιρών όλη την πορεία του σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων. Στόχος είναι να παρουσιάσει στους εμπλεκόμενους, ενδιαφερόμενους οργανισμούς πως το κόστος πτήσης τέτοιων αποστολών μπορεί να μειωθεί, καθιστώντας τα μέρη των σκαφών πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα.

Καμπάνια Υποστήριξης της πρώτης Αεροδιαστημικής Αποστολής από την Κρήτη

«Η καινοτομία που έχουμε εισάγει είναι ότι η ομάδα μας σχεδιάζει και κατασκευάζει εκ του μηδενός όλα τα υλικά, ώστε η διάταξη να είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη», είπε η Ολυμπία Κόκκα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.  «Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι τα μπαλόνια σε τέτοιου είδους αποστολές καταστρέφονται στο διάστημα. Αυτό που εμείς θέλουμε να πετύχουμε είναι να τα καταστήσουμε επαναχρησιμοποιήσιμα, ώστε να μειώσουμε το κόστος τέτοιων αποστολών», πρόσθεσε.

Ακριβώς επειδή το κόστος των υλικών είναι ιδιαίτερα υψηλό, η ομάδα τρέχει αυτό το διάστημα μία Crowdfunding Καμπάνια Υποστήριξης μέσω της οποίας μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε τον Μανούσο και την Κρήτη να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι και να κατακτήσουν το διάστημα. Για κάθε ποσό που θα προσφέρουμε η ομάδα της Cretan Astronaut έχει φροντίσει να μας ανταμείψει με έξυπνα δωράκια. «Για κάθε ποσό που θα μας προσφέρει ο κόσμος εμείς αντίστοιχα θα του προσφέρουμε και κάποιο reward, για παράδειγμα μπορεί να στείλει το όνομά του στο διάστημα ή να πάρει τη φιγούρα του Κρητικού αστροναύτη ή ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ με φωτογραφίες απο το ταξίδι. Αναλόγως το ποσό στέλνουμε και κάτι αντίστοιχο», σημείωσε η Ολυμπία.

Όσον αφορά στο πότε θα γίνει η αεροδιαστημική αποστολή, η Ολυμπία μας είπε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο και χρονικά την τοποθετούν μέσα στον επόμενο μήνα. Όπως είπε η Ολυμπία: «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι, οπότε μετά το πέρας της καμπάνιας και περιμένοντας την κατάλληλη μέρα από άποψη καιρού, γιατί είναι ένας αστάθμητος παράγοντας, ευελπιστούμε ότι ο Μανούσος θα έχει φτάσει στο διάστημα μέσα στον επόμενο μήνα».

Με την υποστήριξη του Youth Entrepreneurship Club

Πίσω από τη δημιουργία του Κρητικού Αστροναύτη κρύβεται μία ομάδα 7 νέων παιδιών, φοιτητών και αποφοίτων του Πολυτεχνείου Κρήτης κι άλλων Πανεπιστημίων της Αθήνας. Όλα τα παιδιά είναι μέλη του Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club, που έχει έδρα στην Κρήτη και μοιράζονται ένα κοινό όραμα, να αποδείξουν τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με τον κλάδο των Τεχνολογιών Αεροδιαστημικής, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να προβάλλουν την Κρήτη και να την τοποθετήσουν στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και τεχνολογίας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Cretan Astronaut και να συνεισφέρετε στο εγχείρημα τους μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στα Social Media του Cretan Astronaut για ακόμη περισσότερα διαστημικά νέα αλλά και για να μάθετε πρώτοι την ημερομηνία εκτόξευσης.

Νάντια Σκεπετάρη

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *