back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

1ος όμιλος: Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη

Διαβάστε επίσης

Δεύτερη ημέρα του Μουντιάλ και η Αίγυπτος αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο.

Στο Εκατερίνεμπουργκ το φαβορί του ομίλου, η Ουρουγουάη, θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αίγυπτο, σε ένα ματς που έχει φαβορί. Την ομάδα του Σουάρες και του Καβάνι. Θα έχει αντίθετη άποψη ο Σαλάχ;. Θα το διαπιστώσουμε στις 15:00 το μεσημέρι, την ώρα που θα γίνει η σέντρα στην αναμέτρηση.

Η Αίγυπτος διαθέτει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον πάγκο της, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Η ομοσπονδία τον στήριξε κι αυτός οδήγησε τη χώρα για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όλα τα…λεφτά είναι ο Σαλάχ για τους “Φαραώ”

Μόνο ένα όνομα ακούγεται στα χείλη των φιλάθλων της Αιγύπτου. Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο σούπερ σταρ της ομάδας, μετά από την ονειρική χρονιά που πραγματοποίησε τόσο με τη Λίβερπουλ όσο και με τη χώρα του, επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους της Ρωσίας, μετά από τον τραυματισμό του στον τελικό του Champions League. Πάνω του ποντάρουν πολλά για μία διάκριση, δηλαδή πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ. Δύσκολο με Ουρουγουάη και Ρωσία στον όμιλο. Την προσπάθεια τους πάντως θα την κάνουν.

Βοήθεια, με ελληνικό ενδιαφέρον, αναμένεται να προσφέρει και ο Αμρ Ουάρντα, ενώ η Αίγυπτος θα αγωνιστεί πιθανότατα με τον 45χρονο Εσάμ ελ Χανταρί στο τέρμα, όχι για να σπάσει κάποιο ρεκόρ, αλλά επειδή απλά είναι ο καλύτερος μεταξύ των τερματοφυλάκων.

Με υψηλούς στόχους στο τουρνουά η Ουρουγουάη

Από την άλλη μεριά η Ουρουγουάη με τον 71χρονο πλέον, Όσκαρ Ταμπάρες ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2006, είναι το φαβορί για τη νίκη. Τα περισσότερα “αστέρια” της ομάδας έχουν ξεπεράσει τα 30, αλλά όσοι βρίσκονται στην 23άδα, είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν τα πάντα.

Ποιος μπορεί εξάλλου να αμφισβητήσει την ποιότητα παικτών όπως οι Λουίς Σουάρες, Έντινσον Καβάνι, Ντιέγκο Γκοδίν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Ματίας Βεσίνο, οι οποίοι όμως παίζουν πάντα για το σύνολο. Στόχος της “σελέστε” δεν είναι απλά η πρόκριση στους «16», στον πιο αδύναμο όμιλο από τους οκτώ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον οποίο είναι το φαβορί. Στόχος της είναι τουλάχιστον οι 8αδα και στη συνέχεια βλέπουμε. Η αρχή είναι σήμερα.

Διαιτητής: KUIPERS Bjorn NED
Πρώτος βοηθός: VAN ROEKEL Sander NED
Δεύτερος βοηθός: ZEINSTRA Erwin NED
Τέταρτος διαιτητής: MAZIC Milorad SRB

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αρένα του Εκατερίνεμπουργκ και θα ξεκινήσει στις 15:00, με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 1

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα