back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων 23:00

Διαβάστε επίσης

Περιορίστηκε πλέον η φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η πυρκαγιά μαινόταν για περισσότερες από 7 ώρες , με ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και ελικόπτερα να δρουν στο σημείο.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα και σε αποθήκη εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, προκαλώντας διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ

Στην Αχαία, στις φλόγες τυλίχθηκε η περιοχή Μαζαράκι, ενώ τέταρτη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα κοντά στην ΒΙ.ΑΛ Χίου

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.Οπως τόνισε «είναι παράδοξο να συζητάμε για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία και να όχι για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών της ΕΈ, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στη Σύνοδο του Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης που ήταν και το βασικό θέμα της Συνόδου Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Κομισιόν.Πρόκειται για ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης και δε γίνεται να πάμε κάτω από το επίπεδο αυτής της πρότασης».

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα, ο Υπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για διεθνή θέματα, Ζοζέπ Μπορέλ.

Έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησε η Αίγυπτος για το θέμα της ΛιβύηςΕκτενή αναφορά στην Ελλάδα, τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Λιβύη έκανε ο Τούρκος υπ Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από εξ αναβολής συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ντι Μάιο

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως επιθυμεί συνεργασία με την Ελλάδα», προσδίδοντας άτυπα ρόλο διαμεσολαβητή στην Ιταλία, για τις διαφορές Άγκυρας – Αθήνας. «Η Ιταλία είναι δίκαιη, αντικειμενική και κάνει διαμεσολάβηση πολλές φορές» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι στην περίοδο που ακολουθεί η Αγκυρα προτίθεται να συνεργαστεί με τη Ρώμη, τόσο εντός της ΕΕ όσο και για την Αν.Μεσόγειο. Πρόσθεσε ακόμη πως θα συνεργαστεί με την Ιταλία για την ειρήνη στη Λιβύη

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ την Πέμπτη προανήγγειλε εμπλοκή της Τουρκίας στηΛιβύη αναφερόμενος σε συμφωνία Τράμπ- Ερντογάν, για συνεργασία στην περιοχή.

*Αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 το περιεχόμενο βίντεο με το οποίο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιχειρεί να αναδείξει τα αδιαφανή κριτήρια κάτω από τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την ενημέρωση των πολιτών στο θέμα της πανδημίας.

Κατά πληροφορίες στο επίμαχο βίντεο, η παραγωγή του οποίου δεν έγινε από το Γραφείο Τύπου της Κουμυνδούρου, δημιουργείται η εντύπωση πως το σύνολο των δημοσιογράφων πληρώνονται για να λιβανίζουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενώ περιλαμβάνει αναφορές του τύπου «πως οι ειδήσεις αγοράζονται».

Σήμα κινδύνου του ΠΟΥ για τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας σε σχέση με τον κοτρονοιό.Προειδοποίησε ότι ο κόσμος εισήλθε σε “επικίνδυνη φάση”καθώς ανοίγουν ξανά οι χώρες που είχαν εφαρμόσει μέτρα καραντίνας ή περιορισμούς στις μετακινήσεις

Στη χώρα μας , ένας θάνατος και 10 νέα κρούσματα 4 από τα οποία στη Ροδόπη, 2 στη Ξάνθη, ενώ 4 εισαγόμενα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στα 189 πλέον τα θύματα και 3.237τα κρούσματα.

Με δύο υπερσύγχρονους ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης ενισχύεται το ΕΚΑΒ Νοτίου Αιγαίου ενώ τη Δευτέρα θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Ρόδου μοριακός αναλυτής, με δυνατότητα διενέργειας 420 τεστ ημερησίως για τον κορονοϊό.Τη λειτουργία του μοριακού αναλυτή στο νοσοκομείο της Ρόδου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Στη Ρωσία, άνευ προηγουμένου επιχείρηση απορρύπανσης στην Αρκτική μετά από εκτεταμένη διαρροή εικοσιενός τόνων πετρελαίου ντίζελ. Η Greenpeaceνα εκτιμά ότι οι περιβαλλοντικές ζημιές στα ύδατα της περιοχής φθάνουν τα1,24 δισ ευρώ, ενώ ο Βλ Πούτιν απαίτησε από τους φορείς που έχουν αναλάβει το εγχείρημα να αποκαταστήσουν στο καλύτερο δυνατό βαθμό το οικοσύστημα. Τουλάχιστον 10 χρόνια θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας στα ύδατα όπου συνέβη το ατύχημα, ανέφερε η κρατική υπηρεσία αλιείας

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο τραγουδιστής Νίκος Σπυρόπουλος, κιθαρίστας και ηγετικός μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα».Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στοFacebook, ο ηθοποιός και τραγουδιστής, Δημήτρης Πουλικάκος.

Νωρίτερα, έγινε γνωστη η απώλεια της ηθοποιού Αννυς Πασπάτη μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο του Σπύρου Μπιμπίλα.

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα, με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες . Στην Αττική, αύριο αυξημένες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι. Θερμοκρασία απο 21ναν έως 33 βαθμους Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα