back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Inoah: Από τις φαβέλες του Ρίο στο Φεστιβάλ Αθηνών

Διαβάστε επίσης

O βραβευμένος με Bessie Award χορογράφος Bruno Beltrão και η ομάδα του Grupo de Rua στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παράσταση Inoah.

Inoah: Από τις φαβέλες του Ρίο στο Φεστιβάλ ΑθηνώνΗ καταιγιστική παράσταση Inoah είναι μια δήλωση σχετικά με τις ανεξέλεγκτες αντιφάσεις που κλονίζουν την κοινωνία της Βραζιλίας. Ο χορογράφος Bruno Beltrão, ορμώμενος από τα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα του, τοποθετείται απέναντι στις επικρατούσες πολιτικές συνθήκες στη Βραζιλία. Εντούτοις ακόμη και αν δεν γνωρίζεις την αφετηρία του καλλιτέχνη, ο ρυθμός της παράστασης σε δένει στην καρέκλα σου. Απο την επιτάχυνση στην ανάπαυλα, η σκηνή συνεχώς γεμίζει από υπέροχους άντρες χορευτές που δεν πατούν στη γη.

Ένα νέο κινητικό λεξιλόγιο

Ένα νέο κινητικό λεξιλόγιο με στοιχεία hip hop, σύγχρονου χορού και πολεμικών τεχνών υπηρέτησαν οι δέκα ερμηνευτές της ομάδας Grupo de Rua. Ο χορογράφος της ομάδας πειραματίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια, με υλικό που βρίσκει στο Ίντερνετ, από steetdancers από όλο τον κόσμο όπως ο Κορεάτης street dancer Bboy Issue μετουσιώνοντας το στις φόρμες του σύγχρονου χορού.

Η αναγκη αυτή προέκυψε από πολύ νωρίς στην χορευτική του καριέρα, όταν κορυφαίος ακόμα χορευτής δρόμου της hip hop, συνειδητοποίησε ότι αυτος ο χορός δεν καλύπτει τις ανάγκες του, αντιθέτως αισθάνόταν σαν σκύλος που κάνει κόλπα. «Παρόλο που ήταν ένα φανταστικό κινητικό λεξιλόγιο»  είχε χαρακτηριστικά δηλώσει «δεν ήταν πραγματικά συνδεδεμένο με τη θεατρική πράξη στο σύνολό της». Αυτή η αναζήτηση κρατάει μέχρι σήμερα.

Inoah: Από τις φαβέλες του Ρίο στο Φεστιβάλ Αθηνών

Μεταξύ συνάντησης και αντιπαράθεσης

Το αποτέλεσμα μια πυκνή και αιφνιδιαστική χορογραφία στη διασταύρωση μεταξύ συνάντησης και αντιπαράθεσης, έξαρσης και ηρεμίας, εχθρότητας και συντροφικότητας. Οι δέκα χορευτές πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, και στη συνέχεια τραβούν μακριά, συνεχίζουν το δρόμο τους μέσα στο ημίφως με περιστρεφόμενες κινήσεις, γρήγορες κλωτσιές και άλματα, πριν ξανασυνατηθούν. Με καθαρή φυσική παρουσία και δεξιοτεχνία.

Βάσια Μπακετέα

Πληροφορίες

Διάρκεια 50′

Πειραιώς 260 (H)

Μια τελευταία παράσταση  15/06/2018 στις 21:00

Εισιτήρια από 10 ευρώ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα