back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κ. Μπαρμπαρούση

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δικονομική δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα.

Λίγες ώρες, νωρίτερα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητεί να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι, για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.

Σύγχυση με την είδηση περί σύλληψης

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φρουρά της Βουλής είχε θέσει τον Κ. Μπαρμπαρούση υπό παρακολούθηση εντός του κτιρίου για περίπου δύο ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εντολή του Φρούραρχου ήταν: «Μην τον χάσετε από τα μάτια σας».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Μπαρμπαρούσης εξήλθε από το κτίριο της Βουλής προς το Ζάππειο όπου, στη λ. Αμαλίας, τον περίμενε το αυτοκίνητό του. Η Αντιτρομοκρατική τον παρακολούθησε και λίγο αργότερα τον συνέλαβε.

Πάντως, υψηλόβαθμες πηγές της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σύλληψη Μπαρμπαρούση.

Διπλή παρέμβαση

Είχε προηγηθεί διπλή παρέμβαση στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο από τον Σταύρο Κοντονή και από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή το φασιστικό παραλήρημα Μπαρμπαρούση στη Βουλή.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα