back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακή συμφόρηση αυτή την ώρα στον Χολαργό από Λ. Μεσογείων μέχρι και Αλεξάνδρας. Κυκλοφοριακά προβλήματα και στην Ποσειδώνος στο ύψος του ΣΕΦ στο ρεύμα προς Γλυφάδα, λόγω τροχαίου νωρίτερα. Αυξημένη κίνηση επίσης στην Ηλιουπόλεως στο ύψος της γυμναστικής ακαδημίας και στην Πέτρου Ράλλη στο ύψος της Θηβών, στο ρεύμα προς Πειραιώς.

Έκκληση από Γαλλία και Γερμανία για άνοιγμα το συντομότερο δυνατό των συνόρων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. “Οι δύο χώρες πρέπει να εργαστούν υπέρ της άμεσης αποκατάστασης της ελεύθερης μετακίνησης στο χώρο της Σένγκεν”, υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν και ο ομόλογός του της γερμανικής Μπούντεσταγκ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ζητούν άμεση δράση, σύμφωνα με το AFP. Προς το παρόν το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των χωρών της ΕΕ είναι προγραμματισμένο για τα μέσα Ιουνίου.

Το περιοδικό Focus, επικαλούμενο το γερμανικό πρακτορείο dpa, γράφει σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να άρει στις 15 Ιουνίου την απαγόρευση που είχε εκδώσει για τα τουριστικά ταξίδια προς 31 ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία.

Τα σύνορα δεν αμφισβητούνται και ο φράκτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί διαμηνύει η Αθήνα στην Άγκυρα, δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Δένδια. Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Star χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα» της Ελλάδας την επέκταση του φράχτη στο έδαφός της.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην Καθημερινή, επισημαίνει ότι τα δυο διαβήματα αφορούν, το πρώτο στην απόρριψη του τουρκικού αιτήματος για ενημέρωση σχετικά με τον φράχτη και το δεύτερο, σε μια «κάποια κινητικότητα» που παρατηρήθηκε στην περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας.

Στη μια το μεσημέρι, στο υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώνουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την κατάσταση στον Έβρο.

Στους 173 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοιό στη χώρα μας. Τέσσερα τα νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο. 18 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα ΕΚΑΒ be S.A.F.E., για την εκπαίδευση του προσωπικού αλλά και για τον έλεγχο της ετοιμότητας των μονάδων υγείας των νησιών, με πρώτο σταθμό τη Σύρο, ενώ ήδη από χθες ξεκίνησαν και οι κοινές δράσεις του ΕΟΔΥ με τη Σύμπλευση ΑΜΚΕ σε νησιά του Αιγαίου για δειγματοληπτικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε κατοίκους. Στόχος η προστασία της υγείας επισκεπτών και κατοίκων. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, ξεπερνούν 346.000 οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊο παγκοσμίως, ενώ τα κρούσματα αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια. Στη Βραζιλία ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων ξεπέρασε και τις ΗΠΑ, με 807 νεκρούς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κλινικών δοκιμών της υδροξυχλωροκίνης ως πιθανής θεραπείας για τον νέο κορoνοϊό.

Προθεσμία έως και την Κυριακή 31 Μαΐου να αποστείλουν στον ΟΑΕΔ στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού, έχουν 18.000 δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων, ύψους 400 ευρώ. Εάν δεν προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Ανάσταση με την συμμετοχή πιστών τα μεσάνυχτα, ανήμερα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα. Η μεταφορά του τελετής του εορτασμού είχε αποφασιστεί αρχές Απριλίου από την Εκκλησία, καθώς φέτος η Αναστάσιμη λειτουργία είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Στη Μητρόπολη Αθηνών, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει την αγρυπνία της απόδοσης της εορτής.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις κατά τόπους, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για περιορισμένη πτώση χιονιού σε ορεινά της βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με μετεωρολόγους.

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν ως το τέλος της εβδομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περιοχές με βροχοπτώσεις.

Προβλήματα χθες βράδυ στους δρόμους της Αττικής, λόγω της ισχυρής καταιγίδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα