back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ακυρώνει το ΣτΕ την υπουργική απόφαση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταφορά χιλιάδων ακινήτων του Δημοσίου στο αποκαλούμενο Υπερταμείο, δηλ. στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, διαπιστώνοντας ότι έπασχε από νομικές πλημμέλειες. Συγκεκριμένα, με 4 αποφάσεις που εξέδωσε το Δ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δικαίωσε τους 5 Δήμους που είχαν προσφύγει και, συγκεκριμένα, τους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χαλανδρίου, Καλαμαριάς, Χανίων και Ωραιοκάστρου.

Από την 1η έως τις 26 Ιουνίου θα λειτουργήσουν σχολεία και νηπιαγωγεία – 15 μαθητές ανά αίθουσα ο μέγιστος αριθμός και απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των θρανίων, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σε διαφορετικές ώρες τα διαλείμματα. Προαιρετική η χρήση μάσκας για δασκάλους και μαθητές σε αίθουσες και σχολικά λεωφορεία. Έως τις 31 Ιουλίου θα λειτουργήσουν δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, επίσης με 15 παιδιά ανά αίθουσα. Εάν ο αριθμός είναι μικρότερος των 15, τότε θα μπορούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση.

…Όσον αφορά την άδεια ειδικού σκοπού σε δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, διευκρίνισε ότι θα δίνεται όταν τα παιδιά τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας η τελική πρόταση των ειδικών για τις κατασκηνώσεις. Κλειστά θα παραμείνουν, επί του παρόντος, τα ΚΑΠΗ.

Από σήμερα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι μετακινήσεις προς τα νησιά. Άνοιξαν, μετά από lockdown περίπου 2,5 μηνών και τα καταστήματα εστίασης με εξωτερικούς χώρους.

…Καταστήματα στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτίμησε ότι με λίγη πίστωση χρόνου, “ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει
καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών”, καθώς και ότι η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των μαγαζιών. Συνέντευξή του Πρωθυπουργού απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Αύριο ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη – την Πέμπτη, 28 Μαϊου, θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 11:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Mε κέρδη της τάξης του 2,48% έκλεισε το ΧΑ, στον απόηχο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Την επικαιροποιημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάταξη της χώρας μετά την πανδημία, με τον τίτλο “Μένουμε Όρθιοι 2”, θα παρουσιάζει σε μισή ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 6% φέτος, το βασικό σενάριο της ΤτΕ, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης ανανέωσης της εξαετούς θητείας του. Είπε, επίσης, ότι θα συμβούλευε την κυβέρνηση να προσφύγει στον ESM, ώστε “να αξιοποιήσουμε”, όπως είπε, “και την τελευταία σταγόνα μηδενικού επιτοκίου” και αυτό, υπογράμμισε, “δεν είναι νέο μνημόνιο”. Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του κ. Στουρνάρα ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, κατά ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, “παρών” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, υστέρηση στα καθαρά έσοδα κατά 409 εκ. ευρώ και υπέρβαση στις δαπάνες κατά 1,2 δις ευρώ εμφανίζουν τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού Προυπολογισμού για τον Απρίλιο.

Άλλα 4 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας και άλλον 1 θάνατο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2882, ενώ 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Οι θάνατοι έχουν ανέλθει στους 172.

Συγκέντρωση, αυτήν την ώρα, έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον κρατούμενο απεργό δίψας και πείνας, Βασίλη Δημάκη, ο οποίος ζητεί να μεταφερθεί στο παλιό του κελί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να συνεχίσει τη φοίτηση του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Περισσότερα από τον Βίκτωρα Αντωνόπουλο…

Μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου από τη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προέβη σήμερα σε μια ακόμη δήλωση, στην οποία θέτει και ερωτήματα. “Μετά την παραβίαση της κάλπης, την καλπονοθεία και την τρομοκρατία στη ψηφοφορία, θα τολμήσουν οι κατήγοροί μου να καλέσουν ως μάρτυρες τους κ.κ. Παπασταύρου και Μεταξά, φίλους και συνεργάτες του Σάμπυ Μιωνή”, τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα δειλιάσουν και δεν θα τους καλέσουν. Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν τα παράλογα ψέματα του Μιωνή ότι εκβιάστηκαν και οι κ.κ. Παπασταύρου και Μεταξάς από την εγκληματική οργάνωση του κ. Μάκη Βορίδη, τον οποίο αντικατέστησα στην αρχηγία της το 2020».

Καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα