back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τρία νέα κρούσματα και δύο επιπλέον θάνατοι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στις λίστες της πανδημίας του κορωνοϊου. Σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, η συνολική εικόνα σήμερα διαμορφώνεται σε: 2876 κρούσματα, 171 θανάτους και 20 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αύριο, η επιτροπή λοιμοξοιλόγων θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Από τη Δευτέρα, 25 Μαίου, χωρίς περιορισμούς θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Από την ίδια μέρα, επαναλειτουργούν οι εξωτερικοί χώροι καφέ και εστιατορίων. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, θα επιτραπεί -εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν- και η λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για περισσότερα τετραγωνικά τραπεζοκαθισμάτων, για μείωση τελών καθώς και για χρήση κοινόχρηστου χώρου.. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet. «Γρήγορα, πρακτικά, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία» όπως γράφει στα social media ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάληψη εδάφους στον Έβρο από τουρκικές δυνάμεις. Τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και ο Νίκος Δένδιας, έκαναν λόγο για fake news και χαρακτήρισαν ‘’ντροπή’ την αναπαραγωγή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο υιοθετώντας τα δημοσιεύματα, μίλησε για ‘’έλλειμμα στρατηγικής έναντι των τουρκικών δυνάμεων και παλινωδίες στα εθνικά θέματα’’.

‘’Ανεκδιήγητη’’ χαρακτήρισε την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Γραφείο τύπου του Υπουργού Εξωτερικών. «Η υποβολή ερωτήματος αν “αποχώρησαν στρατιωτικές δυνάμεις μας από ελληνικό έδαφος, αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» επισημαίνει και υπογραμμίζει πως «επικίνδυνη είναι στην πραγματικότητα, η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να επικαλείται fake news, ενώ ακόμη και στη σημερινή ανακοίνωση διαπιστώνει ότι “στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες” και όχι η Τουρκία!».

Μετά από δύο μήνες, ο Ναός της Αναστάσεως, ανοίγει ξανά από αύριο τις πύλες του. Σύμφωνα με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Πανάγιος Τάφος, θα δέχεται αρχικά μόνο 50 επισκέπτες κάθε φορά, υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν πυρετό, θα φορούν μάσκα και θα τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους. Επίσης συνιστάται στους πιστούς να μην αγγίζουν τις εικόνες, τα άμφια και τους εργαζόμενους στον ναό.

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη δημιουργία του “Μεγάλου Περιπάτου”. Για κάθε οδό, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα