back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την Τετάρτη αναμένονται οι προτάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό και την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊου.

Αυστρία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία εξέφρασαν χθες ανοιχτά την αντίθεσή τους στην γαλλογερμανική πρόταση για τη δημιουργία πακέτου επιχορηγήσεων 500 δις ευρώ, με τον καγκελάριο της Αυστρίας μάλιστα, να κάνει λόγο για προσπάθεια ‘’ενοποίησης του ευρωπαϊκού χρέους’’.

Τη γαλλογερμανική πρόταση στηρίζει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Ευρώπη βιώνει μια οικονομική κατάσταση την οποία δεν έχουμε ξαναδεί στην ζωή μας.. Αν θέλει να έχει την παραμικρή ελπίδα, θα πρέπει να αποδειχθεί αλληλέγγυα και ικανή για δράση» υποστηρίζει μιλώντας στη Welt am Sonntang, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι το «ταμείο ανασυγκρότησης» που προτείνουν Βερολίνο και Παρίσι, δεν προβλέπει, ούτε μπορεί να σημαίνει αμοιβαιοποίηση παλαιών χρεών.

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, καθώς και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων. Αναλυτική ενημέρωση θα παράσχουν αύριο, στη μία μετά το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη τύπου (στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης). ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Το άνοιγμα καταστημάτων και επιχειρήσεων εξελίσσεται ομαλά, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Αναφερόμενος στην εκκίνηση από αύριο, της 4ης φάσης της επιστροφής στην κανονικότητα, τόνισε ωστόσο ότι οι συστάσεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται.

Από αύριο, επαναλειτουργούν οι ανοικτές δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες…. Cafe και εστιατόρια που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, και beach bar που διαθέτουν σχετική άδεια. Επίσης ελεύθερη θα είναι πλέον η μετακίνηση από και προς τα νησιά.

Στο μεταξύ, στο φύλο εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση για τις επιχειρήσεις που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας μέχρι της 31 Μαίου, μεταξύ αυτών, κινηματογράφοι, catering και μουσεία. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina 984. Gr

Έως την 1η Ιουνίου θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιχειρήσεις και εργαζόμενους στο πρόγραμμα επιδότησης μισθών “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται η παράταση του, εφόσον κριθεί αναγκαίο, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει αύριο, στις εξι και μισή το απόγευμα, στο Ζάππειο Μέγαρο, το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊου.

Οι επαγγελματίες της εστίασης, που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά χρήσης εξωτερικού χώρου, μείωση τελών ή και για χρήση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Με δύο διαφημιστικά σποτ που υπογράφει ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Film Office, στηρίζουν το θερινό σινεμά και καλούν το κοινό να το επιλέξει- τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- για την καλοκαιρινή του αναψυχή.

Στα 93 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Άννα Βούλγαρη, εγγονή του Σωτήρη Βούλγαρη, ο οποίος ξεκινώντας από το ορεινό χωριό Παραμυθιά της Θεσπρωτιάς, ίδρυσε το οίκο κοσμημάτων Bulgari και κατέκτησε όχι μόνο την Ιταλία, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα