back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, καθώς και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής.

Στη μια μετά το μεσημέρι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών θα εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Θετικά αντιδρά η πλειοψηφία των γονέων στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Να ακούσουμε τι είπαν σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 και του Κώστα Κορέλλη.

Επαναλειτουργεί από σήμερα η εστίαση, μετά από λουκέτο σχεδόν δυόμιση μηνών. Ανοίγουν καφέ, εστιατόρια και μπαρ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Οι επαγγελματίες της εστίασης που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων μπορούν με λίγα κλικ να αιτηθούν περισσότερα τετραγωνικά τραπεζοκαθισμάτων και μείωση τελών στην πλατφόρμα eservices.cityofathens.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet.

Επαναλειτουργούν επίσης από σήμερα οι ανοικτές δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες. Ελεύθερη πλέον η μετακίνηση από και προς τα νησιά, με αυστηρά μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών. Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφουν και οι πτήσεις εσωτερικού.

Αρχίζει το πρόγραμμα του EKAB be SAFE, για την εκπαίδευση και ετοιμότητα των αρχών της νησιωτικής χώρας ως προς τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στο φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση για τις επιχειρήσεις που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας μέχρι της 31 Μαΐου, μεταξύ αυτών, κινηματογράφοι, catering, μουσεία και γυμναστήρια –Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, www athina 984.gr.

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων από εργαζόμενους και επιχειρήσεις για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης, ενώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα συμπλήρωσης του εισοδήματος εργαζομένων “ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Tο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε όρθιοι” για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊου, θα παρουσιάσει στις έξι και μισή το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μόλις 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο στη χώρα μας, ενώ δεν καταγράφηκε θάνατος.

Περισσότεροι από 345.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό παγκοσμίως. Πάνω από 5.400.000 τα κρούσματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς. Ακολουθούν η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Εκδήλωση παγκόσμιας προώθησης της επαρχίας Χουμπέι και της πρωτεύουσάς της Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία, θα οργανώσει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις για τους δικαιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης σήμερα από τον δήμο Αθηναίων στο πάρκο της Κονίστρας στην 3η δημοτική κοινότητα, στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων.

Την αναγκαιότητα ενός ενιαίου αυτοδιαχειριζόμενου φορέα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων επισημαίνει, μετά τον Διονύση Σαββόπουλο, και ο Μίκης Θεοδωράκης, με άρθρο του στα ΝΕΑ. Η δημιουργία του, σημειώνει, αποτελεί ένα από τα θεμέλια του πολιτισμού μας και καλεί όλους τους δημιουργούς να δώσουν τα χέρια γι αυτό το σκοπό, αφήνοντας πίσω τις όποιες διαφορές.

Με δύο διαφημιστικά σποτ που υπογράφει ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Film Office στηρίζουν το θερινό σινεμά και καλούν το κοινό να το επιλέξει- τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- για την καλοκαιρινή του ψυχαγωγία.

ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος ο καιρός και αυτή την εβδομάδα, με τοπικές βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Αττική, και βοριάδες ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα