back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό, έβαλε ο Πρωθυπουργός, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ. Όπως είπε έχει εντολή τετραετίας, πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση είναι πιο ισχυρή πολιτικά σήμερα, χαρακτηρίζοντας τελείως ανεύθυνη αυτή τη συζήτηση. Ερωτηθείς σχετικά για τον Εβρο, απάντησε ότι δεν θεωρεί πως έγινε κάτι αξιοσημείωτο το οποίο να χρήζει όλης αυτής της συζήτησης. Υπογράμμισε ότι η κοίτη του Εβρου παίζει παιχνίδια – όπως είπε – μετακινείται – “όμως η συνοριακή γραμμή δεν μετακινείται, είναι η ίδια”. Τόνισε εξάλλου ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να κάνουμε τον φράκτη, και θα τον κάνουμε.
Για την οικονομία, είπε ότι η δέσμευση για μείωση των φόρων ισχύει στο ακέραιο, όπως ισχύει και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης, εξέφρασε ωστόσο ανησυχία για τις επιπτώσεις από την πανδημία στη μεσαία τάξη, ενώ δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις. Αναφερόμενος στην απόφαση για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων, τόνισε ότι αυτή είναι η ασφαλέστερη και καταλληλότερη στιγμή, και ενθάρρυνε μάλιστα τους γονείς να μην φοβηθούν, εκτός αν έχουν ειδικούς λόγους, να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Αύριο ο κύριος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη – Την Πέμπτη 28 Μαΐου, θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία λοιπόν θα λειτουργήσουν εκ νέου από την 1η έως τις 26 Ιουνίου, με ανώτατο αριθμό μαθητών στις τάξεις τα 15 άτομα, σε άλλη περίπτωση εκ περιτροπής διδασκαλία, και διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων. Δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, ενώ στις 31 Ιουλίου θα κλείσουν δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Κόβεται από 1ης Ιουνίου η άδεια ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Θα χορηγείται μόνο σε αυτούς που τα παιδιά τους θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.

Πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με βασικό άξονα τη στήριξη της εργασίας και όχι την αναστολή της και ορίζοντα το επόμενο 4μηνο, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “ Μένουμε Όρθιοι 2” στο Ζάππειο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε στην κυβέρνηση, εμμονή σε σχέδιο συντηρητικών αλλαγών για τις εργασιακές σχέσεις, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία και την οικονομία με πολλαπλά καταστροφικές συνέπειες. Για ένα αποτυχημένο σίκουελ, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, κάνει λόγο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, “αγκαλιά με το λεφτόδεντρο, παραμένει ανεύθυνος”.

Στους 173 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοιό στη χώρα μας μετά το θάνατο μιας γυναίκας 79 ετών η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλα 4 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2882. 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, προειδοποίηση για δεύτερη κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού, αν αρθούν πολύ σύντομα τα μέτρα περιορισμού του πρώτου κύματος, απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Eν τω μεταξύ, το σχεδιασμό για το άνοιγμα των καταστημάτων από 1ης Ιουνίου ανακοίνωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν ανοικτές αγορές και εκθέσεις αυτοκινήτων, και σε δεύτερο στάδιοι, πιθανότατα μετά τις 15 Ιουνίου, τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής πώλησης – μη βασικών αγαθών – σε κλειστούς χώρους και εμπορικά κέντρα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα κάποιων τάξεων σχολείων από την επόμενη εβδομάδα. Εξέφρασε δε τη λύπη του για την «σύγχυση, τον θυμό και τον πόνο» που ένιωσαν οι πολίτες από τις ενέργειες του στενού του συμβούλου, Ντόμινικ Κάμινγκς, με το ταξίδι του στο Ντάρεμ μαζί με την γυναίκα του και τον γιό του, κατά τη διάρκεια του lockdown.

Καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα