back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για 8η μέρα υπολειτουργεί ο ΧΥΤΑ Φυλής – Ο εφιάλτης των σκουπιδιών στους δρόμους παραμονεύει

Διαβάστε επίσης

Με σημαντικά προβλήματα υπολειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής από την περασμένη Παρασκευή, καθώς το ρήγμα που έχει υποστεί, του έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά σε βαθμό που αν κάτι δεν πάει καλά στις εργασίες αποκατάστασης, θα αναγκαστεί να κλείσει επ αόριστον.

Μετ’ εμποδίων η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα

Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται μετ’ εμποδίων σε όλους τους δήμους της Αττικής, καθώς ο ΧΥΤΑ, δεν δέχεται απορριμματοφόρα. Τα απορριμματοφόρα όλων των δήμων, αδειάζουν στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Σχιστού και στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Φυλή και από εκεί διοχετεύονται στον ΧΥΤΑ της Φυλής, με ειδικά φορτηγά όπου θάβονται με μεγάλη προσοχή.

Να σημειωθεί, ότι το ρήγμα που υπέστη ο ΧΥΤΑ πριν 8 μέρες σημειώθηκε στο τμήμα της επέκτασης του και οφείλεται στη δυνατή βροχή του περασμένου Σαββατοκύριακου, αλλά και σε κάποιες κακοτεχνίες στην φάση κατασκευής της επέκτασης του.

Σε ότι αφορά την εικόνα που έχει η Αττική, οι σακούλες των σκουπιδιών, ακόμη δεν έχουν κάνει απειλητική την εμφάνιση τους.  Ωστόσο αν ο ΧΥΤΑ δεν ανοίξει μέσα στις επόμενες μέρες τότε το πρόβλημα θα αρχίσει να γίνεται ορατό και επικίνδυνο. Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας της Αθήνας Γιώργος Μπρούλιας, ο δήμος αδειάζει κάθε μέρα περίπου 20 απορριμματοφόρα στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Φυλή, ενώ οι καθημερινές ανάγκες του δήμου κυμαίνονται από 120 με 150 απορριμματοφόρα ημερησίας προκειμένου να αποθέσουν τους 800 τόνους σκουπιδιών που παράγει η Αθήνα. Στους υπόλοιπους δήμους ο ΧΥΤΑ αφήνει να αδειάσουν μέχρι δύο απορριμματοφόρα για κάθε ένα δήμο.

Γ. Καμίνης: Ζητάμε την κατανόηση και τη συνεργασία των κατοίκων

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με δήλωση του, ευχαριστεί τους Αθηναίους για την συνεργασία και την κατανόηση που δείχνουν και τους ζητά να συνεχίσουν καθώς το πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ, συνεχίζεται. Μάλιστα, ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι ο δήμος κάνει ότι μπορεί για την καθαριότητας της πόλης, με βάσει τις συνθήκες που επικρατούν.

Πάντως, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αν ο ΧΥΤΑ δεν ανοίξει κανονικά την ερχόμενη Τετάρτη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ζητήσει να σταματήσουν την λειτουργία τους κάποιες λαϊκές αγορές της Αθήνας, που οι υπεύθυνοι τους δεν φροντίζουν για την καθαριότητα των δρόμων και των χώρων όπου λειτουργούν.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα