back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μελάνια Τραμπ και Λώρα Μπους κατά της μετανάστευτικής πολιτικής του Ντ. Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Τα κρούσματα παράτυπων μεταναστών που προσπαθούν να μπουν σε αμερικανικό έδαφος ολοένα και αυξάνονται, την ίδια ώρα που οι αντιδράσεις αυξάνονται, με τις Πρώτες Κυρίες, Μελάνια Τραμπ και Λώρα Μπους να κάνουν δημόσια τοποθέτηση εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

 

Το τελευταίο περιστατικό

Πέντε μετανάστες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, στην προσπάθειά του να αποφύγει συνοριοφύλακες και αστυνομικούς, ανέπτυξε υψηλή ταχύτητα και κατόπιν ανατράπηκε, κοντά στα σύνορα της Πολιτείας Τέξας με το Μεξικό, όπως μετέδωσαν τοπικά MME.

Αυτό ήταν το τελευταίο περιστατικό “βίαιης” αντιμετώπισης παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στις ΗΠΑ. Η αστυνομία είναι πια πολύ πιο αυστηρή, ακολουθώντας τη γραμμή του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την πολιτική της “μηδενικής ανοχής” στο θέμα.

Tην αντίθεσή της με την πολιτική του συζύγου της και προέδρου των ΗΠΑ εξέφρασε η Μελάνια Τραμπ, η οποία δήλωσε ότι «απεχθάνεται να βλέπει» τα παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους, όταν είναι παράτυποι μετανάστες.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ.

 

Μελάνια Τραμπ

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «απεχθάνεται» να βλέπει τα παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους, παράτυπους μετανάστες, απευθύνοντας έκκληση, στην ίδια γραμμή με τον Αμερικανό πρόεδρο, να επιτευχθεί μια δικομματική συμφωνία στο Κογκρέσο, για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση.

 

Λώρα Μπους

Τον ίδιο τόνο έδωσε η Λώρα Μπους, σύζυγος του Τζορτζ Μπους του νεώτερου, και Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ την οκταετία 2000-2008, η οποία, με μια σπάνια δημόσια παρέμβασή της, υπογράφει άρθρο στην εφημερίδα Washington Post, σημειώνοντας την αναγκαιότητα να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη σκληρή πολιτική μηδενικής ανοχής, προκειμένου να μην χωρίζονται τα παιδιά των μεταναστών από τους γονείς τους. Ο χωρισμός παιδιών από τους γονείς τους είναι “απάνθρωπος, ανήθικος και αποκαρδιωτικός”, γράφει χαρακτηριστικα η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα