back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τις τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζουν οι ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων πριν από τις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, στις έξι το απόγευμα, που θα αφορούν στην οικονομία, με συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της εργασίας, τη ρευστότητα και την απασχόληση των εργαζομένων στον Τουρισμό. Κατά πληροφορίες, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το καθεστώς έλευσης τουριστών από το εξωτερικό, από ποιες χώρες και υπό ποιες προϋποθέσεις. Μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του συνολικού σχεδιασμού από τους αρμόδιους υπουργούς.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η «Ελλάδα περιμένει και φέτος τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες». Από κοινού δόθηκε έμφαση στην αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων προς διευκόλυνση των ταξιδιωτών για επαγγελματικούς και τουριστικούς λόγους.

Eίναι προς το συμφέρον όλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συνυπογράψουν το γαλλογερμανικό σχέδιο ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις χώρες που εμφανίζονται επιφυλακτικές.

Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν, το οποίο αναμένεται να παράσχει στα κράτη μέλη μέχρι και 100 δισ. ευρώ σε δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την ενίσχυση της απασχόλησης .

Σε πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων στεγαστικών δανείων  για «κόκκινους» αλλά και συνεπείς δανειολήπτες  που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού προχωρεί από τον Αύγουστο το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο επεξεργάζεται ταυτόχρονα ένα νέο ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την ρύθμιση χρεών προς δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες.

Τις προτάσεις του για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Ο Νεκτάριος Ανδριοπουλος θα μας ενημερώσει…

Επαναλειτουργούν από σήμερα όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αθηναίων, κλειστές και ανοικτές. Ειδικά στα κολυμβητήρια χρειάζεται και  πιστοποιητικό υγείας σχετικά με τον κορονοϊό.

Την παράταση για έναν ή δυο μήνες κατά περίπτωση των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης, προβλέπει υπουργική απόφαση.

Την κατάρτιση 1.100 ανέργων στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, ηλικίας 18-30 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, προβλέπει πρόγραμμα 7μηνς διάρκειας του ΟΑΕΔ. Στους συμμετέχοντες, καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αποφασίζει τις επόμενες ώρες η Βουλή. Εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΝΔ, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα ερευνήσει και για νέα αδικήματα που αφορούν στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, όπως εγκληματική οργάνωση και σύσταση συμμορίας , εκβίαση και δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου.  Η πρόταση της συμπολίτευσης για να γίνει δεκτή πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι   .

Για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, και συστηματικές παραβιάσεις του τεκμηρίου αθωότητας, έκανε λόγο στην μαραθώνια τοποθέτηση του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε  τροχιά κανονικότητας με όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας επανέρχεται σταδιακά η λειτουργία των δικαστηρίων. Συνεδριάζει αύριο η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, για την  επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, λόγω του μεγάλου αριθμού διαδίκων που συγκεντρώνονται  στις ποινικές δίκες.

150.000 δελτία για δωρεάν βιβλία, προβλέπει υπουργική απόφαση. Οι αιτήσεις συμμετοχής από δικαιούχους και παρόχους θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, το προσεχές χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr).

Ταχυδρομικά αποστέλλονται -από την Περιφέρεια Αττικής- τα διπλώματα οδήγησης σε σπίτια, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία της έκδοσης σχεδόν 100.000 αδειών οδήγησης που εκκρεμούσαν από το 2018, αλλά και των νέων αδειών. «Ήδη, η περιφέρεια έχει από αυτά τα 100.000, έτοιμα τα 20.000 προς αποστολή, διαδικασία που θα γίνει είτε με κούριερ, είτε με ραντεβού από άτομα που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να το παραλάβουν αυτοπροσώπως», δήλωσε μιλώντας στον σταθμό μας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννακόπουλος

Αυξημένες νεφώσεις αύριο στην Αττική . Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμοί Κελσίου. Ραγδαία μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη και μετά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές καταιγίδες, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα