back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τάγμα εφόδου με Smart χτυπούσε Πακιστανούς εργάτες στο Μενίδι

Διαβάστε επίσης

Τάγμα εφόδου με αυτοκίνητα μάρκας Smart είχαν δημιουργήσει δύο νεαροί 22 και 24 ετών, οι οποίοι χτυπούσαν μετανάστες στη Λεωφόρο Καραμανλή, κοντά στη διασταύρωση με την Δεκελείας, στο Μενίδι.

Το τελαυταίο περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου, όπου σε διάστημα μιας ώρας, και συγκεκριμένα από τις 3:30-4:30,  οι δύο νεαροί επιτέθηκαν, χτύπησαν και λήστεψαν τρεις Πακιστανούς εργάτες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, επέστρεφαν από τις δουλειές τους όταν τους συνάντησαν οι δύο δράστες, άρχισαν να τους βρίζουν «Πακιστανοί, βρώμικοι, φύγετε» και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν και τους  αφαίρεσαν με τη βία ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Οι δύο μετανάστες  κατάφεραν και ξέφυγαν και ειδοποίησαν τον Σεχζάτ Αχμέντ, ο οποίος μένει κοντά στην περιοχή και εργάζεται επίσης στο ίδιο εργοστάσιο. Όταν εκείνος έφτασε στο σημείο δέχθηκε άγρια επίθεση, από τον ένα άτομο που βγήκε από ένα Smart.

Την επόμενη ημέρα αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν έναν 22χρονο και ταυτοποίησαν έναν ακόμη 24χρονο, ως υπεύθυνους για τις επιθέσεις.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για τα αδικήματα της ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης με την επιβαρυντική περίπτωση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία εξετάζει αν έχουν προβεί σε παρόμοιες παρόμοιες επιθέσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην ίδια περιοχή, καθώς  τη δράση των δύο νεαρών στην ευρύτερη περιοχή, έχει καταγγείλει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», υπογραμμίζουν  ότι τις τελευταίες μέρες «ομάδα φασιστών την είχε στήσει κοντά στο χώρο θρησκευτικής λατρείας των μεταναστών».

Σημειώνεται μάλσιτα ότι η προσχθεσινή επίθεση δεν είναι η μοναδική καθώς «έχουν σημειωθεί και άλλες επιθέσεις όπου τα θύματα αναφέρουν την παρουσία του μαύρο SMARΤ».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα