back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Ιωαννίδης στον Αθήνα 9.84: Προκλήσεις από το προσφυγικό για την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Για μεγάλες προκλήσεις που πιθανόν θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα στο προσφυγικό και με την αναμενόμενη αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης.

«Προγραμματίζεται συνάντηση της Μέρκελ με τον Μακρόν και για τα ζητήματα στο προσφυγικό, ενώ ενδέχεται και να υπάρξει γι΄αυτό και μία Σύνοδος Κορυφής», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε ότι «η κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Γερμανία μεταξύ της Μέρκελ και των χριστιανοκοινωνιστών, είναι για την επανενεργοποίηση στην πραγματικότητα του Δουβλίνου. Δηλαδή, για την επανεργοποίηση των επαναπροωθήσεων, που είχαν σταματήσει στις αρχικές χώρες υποδοχής των αιτούντων άσυλο. Έχουν σταματήσει από το 2010 οι επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα. Το Δουβλίνο δηλαδή -για το οποίο εμείς πρέπει να έχουμε τεκμηριωμένες προτάσεις γιατί θα πάμε σε μία αναθεώρησή του- για τη χώρα μας στην ουσία δεν ισχύει. Δεν εφαρμόζεται μέχρι τώρα. Αλλά το ζήτημα είναι ότι αυτό που θέτουν μετ’ επιτάσεως οι εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό μηχανισμό είναι να επανεργοποιηθεί. Άρα έχουμε μπροστά μας μεγάλες προσκλήσεις και για να είμαστε ρεαλιστές δεν ξέρω τι μπορεί να επιτύχει η Ελλάδα σε αυτή τη διαπραγμάτευση».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα