back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απόλυτη ισορροπία για Ισπανία και Πορτογαλία για την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο

Διαβάστε επίσης

Ισπανία και Πορτογαλία , μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής, έχουν απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους που αν παραμείνει και στον τρίτο αγώνα, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε κλήρωση για την πρώτη θέση του ομίλου. Ποια είναι τα κριτήρια κατάταξης.

Ισπανία και Πορτογαλία βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία στον 2ο όμιλο, καθώς μετά από το 3-3 στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην πρεμιέρα, επικράτησαν με 1-0 στη 2η αγωνιστική κόντρα σε Ιράν και Μαρόκο αντιστοίχως.

Έτσι λοιπόν βρίσκονται επικεφαλής με 4 βαθμούς και 4-3 τέρματα, με μία αγωνιστική να απομένει, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα. Οι δύο ομάδες μπορούν να τερματίσουν ισόβαθμες αν φέρουν ίδιο αποτέλεσμα και τότε θα χρειαστούν τα κριτήρια ισοβαθμίας για την τελική τους κατάταξη στον όμιλο.

Εάν φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα και με ίδιο σκορ την τελευταία αγωνιστική, τότε θα είναι ισόπαλες στα πρώτα 6 κριτήρια της FIFA. Θα έχουν ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων, ίδια γκολ υπέρ, ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το 7ο είναι η κατάταξη fair play που αφορά στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και που αυτήν τη στιγμή είναι το μοναδικό κριτήριο που διαφοροποιεί τις δύο ομάδες. Η Ισπανία έχει μία κίτρινη κάρτα λιγότερη και γι’ αυτό το λόγο εμφανίζεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στην πιθανότητα όμως που στα τελευταία παιχνίδια ισοφαριστεί και αυτό, τότε μετά από το τέλος της 3ης αγωνιστικής, θα ενεργοποιηθεί το 8ο και τελευταίο κριτήριο που είναι η κλήρωση. Απίθανο, αλλά όχι και τόσο μακρινό.

Τα κριτήρια της FIFA

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια του ομίλου

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

8. Κλήρωση από τη FIFA

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα