back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την άρση των περιορισμών μετακίνησης, σε όλη τη χώρα, από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαίου..

Την ίδια μέρα, επαναλειτουργούν τα καφέ και τα εστιατόρια, με αυξημένα μέτρα προστασίας αλλά, και μια σειρά φιλικών ρυθμίσεων έχουν θεσμοθετήσει τα συναρμόδια Υπουργεία και θα εφαρμόσουν οι οικείοι Δήμοι.

Οι επαγγελματίες της εστίασης που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για περισσότερα τετραγωνικά τραπεζοκαθισμάτων, για μείωση τελών καθώς και για χρήση κοινόχρηστου χώρου.. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet. «Γρήγορα, πρακτικά, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία» όπως γράφει στα social media ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στη δίνη μίας μεγάλης, πρωτοφανούς ύφεσης, η κυβέρνηση αντί να φροντίσει για ένα συνολικό σχέδιο, επέλεξε να πορευτεί με το “βλέποντας και κάνοντας”. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι” είναι το αντίβαρο στην “ανοσία της αγέλης” που οδηγεί στην επικράτηση των λίγων και ισχυρών σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με δηλώσεις του στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΑΤΚΤΩΝ.

“Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη. Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα” αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Για fake news κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του και το Υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Για παλινωδίες στα εθνικά θέματα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμα στρατηγικής έναντι των τουρκικών δυνάμεων.

Έως τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι, από την 1η Ιουνίου, τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Την Τρίτη 26 Μαίου, νέο συλλαλητήριο πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά από δύο μήνες, ο Ναός της Αναστάσεως, ανοίγει ξανά από αύριο τις πύλες του. Σύμφωνα με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Πανάγιος Τάφος, θα δέχεται αρχικά μόνο 50 επισκέπτες κάθε φορά, υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν πυρετό, θα φορούν μάσκα και θα τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους. Επίσης συνιστάται στους πιστούς να μην αγγίζουν τις εικόνες, τα άμφια και τους εργαζόμενους στον ναό.

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη δημιουργία του “Μεγάλου Περιπάτου”. Για κάθε οδό, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στην επιτροπή, η οποία διερευνά τις συνθήκες συντριβής του αεροσκάφους των Πακιστανικών Αερογραμμών σε πυκνοκατοικημένη συνοικία του Καράτσι, το απόγευμα της Παρασκευής, παραδόθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus, τα οποία εντοπίστηκαν στο σημείο της τραγωδίας. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 97 άνθρωποι, ενώ δύο από τους επιβάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα