back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Για ένα σύνολο κυβερνητικών παρεμβάσεων που ξεδιπλώθηκε σε τέσσερις φάσεις και εκτιμάται σήμερα σε 24 δισ € έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρηστος Σταικουρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. «Από το φθινόπωρο, πρόσθεσε, η χώρα θα αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες για να δημιουργήσει πολιτικές με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά με νέες στρατηγικές δομικής βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας».
Για το πρόγραμμα του ΣυΡιζΑ, σημείωσε πως υπάρχουν πολιτικές στο σχέδιο αυτό τις οποίες ήδη η κυβέρνηση υλοποιεί, προσθέτοντας ότι συμφωνεί με την ορθή επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει την προκαταβολή φόρου.

«Χωρίς ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας θα δίνονται, τελικά, τα δάνεια με κρατική εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα» λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, σε δήλωσή του σχετικά με τις κρατικές εγγυήσεις και την προστασία των θέσεων εργασίας. Όπως σημειώνει, «θα συμβεί το πρωτοφανές. Επιχειρήσεις θα μπορούν να απολύουν ελεύθερα φορολογούμενους πολίτες, από τους οποίους όμως θα έχουν λάβει προηγουμένως στήριξη μέσω κρατικής εγγύησης. Χαρακτηριστική περίπτωση ιδιωτικοποίησης του οφέλους και των κερδών και κοινωνικοποίησης του κόστους και των ζημιών».

Από 15 Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου η υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μειώνει έως και κατά 50% τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των εργαζομένων, καλύπτοντας το 60% του μισθού που χάνεται. Πλήρης κάλυψη των μισθολογικών απωλειών για όσους λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό. Ο εργοδότης δεσμεύεται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Μείωση κατά 25% του ημερήσιου ωραρίου για εργαζόμενους γονείς έως της λήξη του σχολικού ωραρίου.
Περισσότερα και αναλυτικότερα και για το τι θα ισχύσει και για τις αεροπορικές εταιρείες στο www.athina984.gr.

Εν αναμονή της τοποθέτησης Ερντογάν, στην Τουρκία φουντώνουν τα σενάρια ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα εξαγγείλει τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος. ανήμερα της Άλωσης.
Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στις φιέστες που ετοιμάζει η Τουρκία έξω από την Αγιά Σοφιά , εξέφρασαν με τις τοποθετήσεις τους στον ΣΚΑΙ, ο Στέλιος Πέτσας και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, στη Βουλή.

“Με αφορμή τον Μεγάλο Περίπατο αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα”, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, στην πρώτη του εκπομπή του στον 9.84 “Τα παράπονά σας στον δήμαρχο”. Είναι ένα ζωντανό έργο το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά πολύ σύντομα με ήπιες παρεμβάσεις. Όλοι θα το περπατήσουμε και θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας να το αξιολογήσουμε – Δεν είναι έργο το οποίο σχεδιάζεται πίσω από κλειστή πόρτα – το αντίθετο είναι ένα έργο το οποίο ανοίγεται στην κοινωνία, τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αισιόδοξα τα νέα για την πανδημία στη χώρα μας καθώς το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος, καταγράφηκαν μόνο 5 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2909, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 360.919 σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός στην Κίνα. Για αυτό το θέμα και άλλες διεθνείς εξελίξεις ακούμε την Αλεξανδρα Βουδουρη.

Aυξημένη κίνηση αυτή την ώρα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην άνοδο του Κηφισού από την Πέτρου Ράλλη μέχρι και την Αττική οδό. Αυξημένη κίνηση και περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά.

Αυτή την Κυριακή ο Αθήνα 9.84 έχει γενέθλια! Γιορτάζει τα 33 ολόκληρα χρόνια στα ερτζιανά και – εν μέσω κορονοϊού- «επιστρέφει» τα μικρόφωνα σε πολλούς από τους δημοσιογράφους και τους παραγωγούς που συντέλεσαν στη δημιουργία ενός νέου, αστικού ραδιοφώνου! Από τις 7 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.
Μείνετε συντονισμένοι. Αυτή την Κυριακή στους 98.3 !

Και ο καιρός,
Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα