back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τις αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο ενισχύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών και την αποτροπή νέου σκηνικού έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Με έκτακτη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύεται άμεσα το προσωπικό των αστυνομικών διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης με 125 αστυνομικούς. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται αντίστοιχη διαταγή για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. Συνολικά αναμένεται να μετακινηθούν περισσότεροι από 300 αστυνομικοί στον Έβρο.

Την ίδια στιγμή, για ψεύδη που δεν πρέπει να αναπαράγονται έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για το θέμα του Έβρου. “ Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από τουρκικές δυνάμεις”, υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τους 2 Υπουργούς να δώσουν στη δημοσιότητα τα δύο διαβήματα προς την Τουρκία.

10 νέα κρούσματα του κορωνοιού ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανώς συγκινημένος, καθώς μετά από 72 ημέρες, αυτή ήταν η τελευταία ζωντανή τηλεοπτική ενημέρωση του κοινού. Στο εξής και έως τις 31 Μαΐου η καθημερινή ενημέρωση θα γίνεται γραπτώς και στη συνέχεια μία φορά την εβδομάδα. Ο κύριος Τσιόδρας τόνισε ότι ο δείκτης R0 για τον βαθμό διασποράς του ιού στη χώρα βρίσκεται πολύ κάτω από το 1, και είναι στο 0,33, ενώ επικαλούμενος τα αποτελέσματα των μαθηματικών μοντέλων, τόνισε ότι λιγότερο από το 1% του πληθυσμού φαίνεται ότι έχει μολυνθεί στη χώρα μας. Πάντως, τόσο ο καθηγητής, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ, και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων. Για του λόγου το αληθές, σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας τέθηκε, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας, μετά τη διάγνωση 3 συνολικά θετικών κρουσμάτων Covid-19, ενώ ελήφθησαν συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας.

Μήνυμα προς τους πιστούς, για την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων προστασίας κατά την παρουσία τους στις εκκλησίες στέλνει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονoϊό και καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος. Το μήνυμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, ενόψει και των σημερινών εορτασμών για την απόδοση του Πάσχα, στις εκκλησίες της χώρας μας.

Η αμερικανική ήπειρος είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας πως τώρα δεν είναι η στιγμή για τις χώρες να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

Οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους φορέων της πόλης. Συμπλήρωσε δε πως τη συγκεκριμένη ημέρα η κυβέρνηση εκτιμά πως θα μπορέσουν να ανοίξουν, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, και τα χερσαία σύνορα με τους Βαλκάνιους γείτονές μας. Αύριο ο κύριος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην τρίτη τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς κυβερνήσεων χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορωνοιό, υπό τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Την αποχώρηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκάλεσε η απόφαση της ΝΔ να καλέσει ως υπόπτους τον εκδότη της εφημερίδας Δημοκρατία Γιάννη Φιλιππάκη, και τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου. Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν αφήνοντας εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, θυμίζοντας ότι η πλειοψηφία είχε δεχθεί ως μάρτυρες τους προτεινόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Ξένη Δημητρίου ή τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Οι μάρτυρες που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι επόπτες αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραιος και η Γιαννα Παπαδάκου.
Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να κληθεί προς εξέταση εκ νέου ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.

Την πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αττικής έδωσε το απόγευμα η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε για άλλη μια φορά τη γυναίκα που της επιτέθηκε, λέγοντας ότι ήταν αδύνατη, ψηλή, και φορούσε μαύρα. “Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι αυτή που μου έκανε κακό, ούτε θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου” είπε μεταξύ άλλων.

Στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας, διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό του από την παρακολούθηση με τηλεκπαίδευση των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο. Αφορμή – σύμφωνα με όσα αναφέρει – σε γραπτή δήλωση ο δικηγόρος του – είναι όσα περιλαμβάνονται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα οποία ο ίδιος θεωρεί ότι είναι συκοφαντικά και ψευδή για τον εντολέα του.

Έντονα καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Καταιγίδες κατά διαστήματα και στην Αττική. Από τη σφοδρή κακοκαιρία, μια 53χρονη στη Σκόπελο έχασε τη ζωή της, καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό.

Επαναλειτουργούν από αύριο όλα τα Ανοικτά Αθλητικά Κέντρα του δήμου Αθηναίων έχοντας ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων. Περισσότερες πληροφορίες στο site του σταθμού μας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να υλοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, στην περίπτωση που το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο την εξαναγκάσει να εγκαταλείψει το σχήμα, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο Reuters.

Ντέρμπι τίτλου στη Μπουντεσλίγκα. Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-1 στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και το απόγευμα, προβλέπονται και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα