back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επισπεύδονται οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης

Τη μπάλα στο γήπεδο του Σταύρου Θεοδωράκη σκοπεύουν να μεταφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με την προοπτική του Ποταμιού εντός του Κινήματος Αλλαγής.

Ύστερα από αρκετά 24ωρα συνειδητής … αφωνίας η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί να θέσει εκ νέου τις ισορροπίες εσωτερικής λειτουργίας του νέου φορέα στον απόηχο των αλλεπάλληλων δημόσιων παρεμβάσεων του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Επιδιώκουμε τον πλουραλισμό ιδεών. Παράλληλα, όμως, μέσα από τις αναγκαίες πολιτικές συνθέσεις, υπηρετούμε την απαίτηση προοδευτικού κόσμου για ενότητα. Συζητήσεις για αποχωρήσεις εν αναμονή δεν βοηθούν και σε κάθε περίπτωση προχωράμε δυναμικά μπροστά για την ισχυρή Κεντροαριστερά… Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ποτάμι, που δεν γυρίζει πίσω», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μεσημεριανή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Το παρασκήνιο πίσω από την εν λόγω ανακοίνωση είναι αν μη τι άλλο πλούσιο. Καλά πληροφορημένες πηγές μεταφέρουν πως το τελευταίο 24ωρο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αντήλλαξε απόψεις σχετικά με τις πρόσφατες αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος με τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, πλην του επικεφαλής του Ποταμιού.

Τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν πως ήταν κοινός ο τόπος για την επιθυμία εμβάθυνσης του εγχειρήματος παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, που διαπιστώνονται. Την ίδια ώρα, η διογκούμενη δυσαρέσκεια, που εκφράζει δημοσίως τις τελευταίες ημέρες ο κ. Θεοδωράκης, αλλά και η πιθανότητα αποχώρησης του Ποταμιού μετά τη ΜΕ.ΣΥ.Α την 1η Ιουλίου, που ενισχύεται από τις παρεμβάσεις στελεχών της Σεβαστουπόλεως ενοχλεί τη Χαριλάου Τρικούπη.

Επιτελικά της στελέχη ξεκαθαρίζουν πως η κα Γεννηματά δεν είναι διατεθειμένη παρακολουθεί άπραγη φαινόμενα, που τραυματίζουν την ούτως ή άλλως εύθραυστη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής και προκαλούν σύγχυση στην μεγάλη πλειοψηφία της εκλογικής βάσης του κόμματος. Στενοί της συνεργάτες, διευκρινίζουν, πάντως, πως επιδίωξη της επικεφαλής του νέου φορέα είναι η συνέχιση της συμπόρευσης όλων των ιδρυτικών συστατικών στοιχείων του Κινήματος Αλλαγής, κάτι, ωστόσο, που αντιλαμβάνεται πως δεν είναι αποκλειστικά πλέον στο χέρι της.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα