back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μάχη για να καθαρίσει η Αττική δίνουν οι δήμοι – Άνοιξε ο ΧΥΤΑ της Φυλής

Διαβάστε επίσης

Αγώνα δρόμου έχουν ξεκινήσει οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων προκειμένου να καθαρίσουν τις πόλεις τους από τους 20.000 και πλέον τόνους σκουπιδιών που έχουν σωρευτεί εδώ και δέκα μέρες που ο ΧΥΤΑ της Φυλής ήταν κλειστός.

Από σήμερα στις 7 το πρωί ο ΧΥΤΑ Φυλής άνοιξε και ουρά πολλών χιλιομέτρων σχηματίστηκε στην πύλη του από τα απορριμματοφόρα των δήμων που περίμεναν υπομονετικά προκειμένου να αδειάσουν τα φορτία τους και να συνεχίσουν τα δρομολόγια τους.

Στην Αθήνα η εικόνα της πόλης αναμένεται να ομαλοποιηθεί το αργότερο σε πέντε ημέρες, καθώς καθημερινά πρέπει να εκτελούνται περί τα 140 δρομολόγια από τα απορριμματοφόρα προς τον ΧΥΤΑ για να καθαρίσει η πόλη και να επανέλθει η κανονικότητα. Στην πρωτεύουσα οι τουριστικές και εμπορικές περιοχές παρέμειναν καθαρές καθ όλη την διάρκεια που ο ΧΥΤΑ της Φυλής ήταν κλειστός λόγω του ρήγματος που είχε υποστεί στο εσωτερικό του. Σε αντίθεση, προβλήματα συσσώρευσης σκουπιδιών παρουσιάστηκαν στις γειτονιές της πόλης και κυρίως στους Αμπελόκηπους και στο Παγκράτι.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες του δήμου θα δώσουν την «μάχη» τους για να καθαρίσουν και τις περιοχές αυτές, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες οι ίδιες υπηρεσίες θα αναλάβουν και τα ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους καθώς και το πλύσιμο των κάδων.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα