back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο μικροσκόπιο οι ανάγκες των μεταναστών και των προσφύγων μαθητών στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα ημερίδα με θέμα «Μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, ανάγκες προτεραιότητες και επόμενα βήματα» στο παράρτημα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Αθήνας, στην οδό Γραβιάς 4-6.

Την ημερίδα διοργανώνουν το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας για την παρουσίαση του διεθνούς δικτύου «Sirius» που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκπαίδευση μεταναστών.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, που θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι με ομιλητές προσκεκλημένους καθηγητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, εστιάζει στις εκπαιδευτικές πολιτικές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μαθητές, δράσεις, πρόγράμματα και προτεραιότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει βιωματικά σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

Η ημερίδα έχει την υποστήριξη της Διεθνούς Ένωσης Διαπολιτισμικής Εκπαιδεύσης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο γόνιμος διάλογος ενόψει της επίσημης συνάντησης του δικτύου «Sirius» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του πρώτου μέρους, που ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα, έγινε λόγος για συνέργεια τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, για ευέλικτες εκπαιδευτικές πολιτικές που να απευθύνονται σε πρόσφυγες μαθητές και για κοινές λύσεις για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως για παράδειγμα συνεχή συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων για την ένταξη και συνένωση των προσφυγικών οικογενειών,  για εργασιακή απασχόληση και τεχνική, επαγγελματική εκπαίδευση.

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα