back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το «μέλλον» της ναυτιλίας για το 2019

Διαβάστε επίσης

Τη «ρότα» της παγκόσμιας ναυτιλίας για το 2019 σκιαγραφεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, που σε έκθεσή του για την πορεία του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου εκτιμά, ότι ελαφρώς κερδισμένες θα είναι οι μεταφορές ξηρού φορτίου με τα containers να κινούνται σε σταθερούς ρυθμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης στην αγορά ξηρού φορτίου η ζήτηση θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την προσφορά, τη στιγμή που ο παγκόσμιος στόλος αυξήθηκε μόλις κατά 1% μέσα σε ένα έτος με την  ναυλαγορά να παρουσιάζει σχετική βελτίωση.
Αντίστοιχα στο χώρο των containers η αγορά θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο 12μηνο, γεγονός που καταδεικνύει τάσεις εξισορρόπησης.
Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αναμένεται μικρή αύξηση κερδών, που δεν θα ξεπεράσει το 5% δείχνει ότι η αγορά θα κινηθεί σε σταθερά επίπεδα.
Στην αντιπέρα όχθη των tankers το «κτίσιμο» νέων πλοίων θα συνεχισθούν μέχρι τέλος του 2018 με αποτέλεσμα να αναμένεται μεγαλύτερη προσφορά σε σχέση με τη ζήτηση και κατά συνέπεια η ναυλαγορά να αναμένεται, ότι θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα το επόμενο 12μηνο.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα